4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Özlü işportacıya söz verdi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, MHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Ahmet Özlü ile birlikte Çakmak Caddesi esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Sabit ve işportacı esnafı ile tek tek görüşen Durak, ilçe belediyelerinin yapması gereken görevlerin de kendisinden istendiğini söyledi. Durak, “Belediye başkanı olarak sadece beni biliyorlar. Esnaf, 'en büyük başkan değil misin? Emir ver sorunumuzu çözsün' diyor. Hatırlayınız, 5 yıl önce seçimlerden önce Azim Öztürk, işportacıların sorunun çözmek için söz verdi. Buradan 300-500 metrekare yer kamulaştırarak, işportacılara 5’şer metrekarelik dükkanlar vereceğini söylemişti. Aradan 5 yıl geçti, ama sorun hala ortada. Öyle sizin bildiğiniz gibi, bu hizmetler ’emir ver’ yapsınla olmuyor" dedi.

Ahmet Özlü ile birlikte öncelikli olarak işportacı esnafının sorunlarını çözeceklerini ifade eden Başkan Durak, “Sayın Özlü göreve geldiğinde ilk işi sizlere burada kapalı mekanlar yapmak olacak. Hem siz rahatlayacaksınız, hem de vatandaşlar alışverişlerini daha sağlıklı yapabilecek” şeklinde konuştu.

Sıkıntılarını anlatmak üzere Seyhan Belediyesi’ne gittiklerinde, “Bu görev Büyükşehir’in siz oraya gidin” yanıtı aldıklarını ifade eden işportacı esnafı daha sonra şunları söyledi: “Bizi başlarından savıyorlar. Azim Öztürk ve ekibi bizi yanlış yönlendiriyor. Sıkıntımızı anlatmak üzere makamına çıktığımızda, çeşitli sözlerle bizi avutuyor ve makamından kovuyor. Siz büyük başkansınız. Ne olur emir verin, sorunlarımızı çözsünler.”

Halkın hala, hangi hizmeti hangi belediyeden isteyeceğini bilemediğini anlatan Başkan Durak, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz sorumluluk alanlarımızdaki görevlerimizi yerine eksiksiz getiriyoruz. Hangi hizmeti, hangi belediyeden isteyeceğinizi bilmediğiniz için haklı olarak siz Seyhan Belediyesi’nin yapmadığı görevleri de benden istiyorsunuz. Vatandaş Seyhan Belediyesi’ne gittiğinde, 'Bu görev Büyükşehir’in' diyerek yanıltıyor. Azim Öztürk, görevini yapmıyorsa, yapanı seçeceksiniz” dedi.

Başkan Durak ve Ahmet Özlü, daha sonra Çakmak Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 14:45:58
Güncelleme :10 Şubat 2009 Salı 14:52:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?