2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Öztok'tan 'sandık' uyarısı

ÖZTOK'TAN 'SANDIK' UYARISI

MHP Adana Milletvekili Adayı Cahit Öztok, parti olarak 12 Haziran'da yapılacak seçimlerde tüm ilçelerdeki sandık sonuçları alacaklarını belirterek, “Bizim aldığımız seçim sonuçlarıyla ilçe seçim kurullarının birleştirme tutanaklarının hesabı sonrası ilan ettiği seçim sonuçları arasında bir fark çıkarsa, buradan ilan ediyorum ki hesabını sorarız” dedi.

12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde partisince Adana'dan milletvekili adayı gösterilen Öztok, bir süre önce başlatmış olduğu seçim çalışmasını sürdürüyor. Merkez ilçe Çukurova'da düzenlenen bir toplantıya katılan Öztok, yaklaşan seçimler öncesinde 'sandık' uyarısında bulundu. Öztok, MHP'ye yönelik planlı ve organize bir saldırı olduğunu, tüm bunlarla da halkın siyasi tercihinin etkilemeye çalışıldığını öne sürerek, “Seçim öncesi sahnelenen senaryoların neticesinde istedikleri amaca ulaşamayanlar, kudurdukça kuduruyor. MHP'ye vuruldukça milletin, kendi öz değerlerini savunan partimize ilgisi ve desteği daha da büyümektedir. Bu gerçek, millet ve devlet düşmanlarını başka yollar aramaya itecektir. Bütün vatandaşlarımızı uyarıyorum; bunların final numarası sandıkta hiledir. Milletimizin iradesi sandığa nasıl giriyorsa öyle de çıkmalıdır. Sizler sandığa giren oyunuzu gasp etmek için tezgah üzerine tezgah hazırlayanlara karşı uyanık olmak zorundasınız” ifadesini kullandı.

Başta Adana Valiliği olmak üzere kaymakamlıklarla İl ve İlçe Seçim Kurulları'nın çok dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Öztok, milletin iradesinin sandığa nasıl giriyorsa yine aynı şekilde çıkabilmesi noktasında ilgili kurumların sorumluluklarını sonuna kadar kullanmasını istedi. Öztok, “Bizler, yargı ve yürütmenin ehil ellerine güveniyoruz. Parti olarak, tüm ilçelerdeki sandık sonuçlarını alacağız. Bizim aldığımız seçim sonuçlarıyla ilçe seçim kurullarının birleştirme tutanaklarının hesabı sonrası ilan ettiği seçim sonuçları arasında bir fark çıkarsa, buradan ilan ediyorum ki hesabını sorarız” diye konuştu. Yerel seçimler esnasında ilçe seçim kurullarının olduğu binalarda tuhaf elektrik kesintilerinin olduğu yorumunda bulunan Öztok, söz konusu elektrik kesintileri sonrasında seçim sonuçlarının enteresan bir şekilde değiştiğini ileri sürdü.

Cahit Öztok, "Seçim kurullarının, seçim sonuçlarını toparladığı binalarda elektrik kesintisi olması ve hatta bu binalar için getirilen jeneratörlerin de uzun bir süre devreye girmemesi akıllarda soru işaretleri oluşturmuştu. Bu olaydan sonra Adana'nın yerel seçim sonuçları haftalar sonrası ilan edildi. Bir sürü dedikodu ve iddiaya neden olan bu tip arıza ve ihmallere katlanılması mümkün değil. Bugünkü çağdaş imkanlarla seçim sonuçlarını sağlıklı bir şekilde değerlendirmekten aciz olduğumuza ihtimal vermiyorum. İhmal ve kasıt konusunda en ufak bir kuşku bile duymak istemiyoruz” dedi.

“İnanıyorum ki yetkili kurullar seçim sonuçlarına hile karıştırmak isteyenlere imkan vermeyeceklerdir” diyen Öztok, açıklamasının devamında da şu görüşleri dile getirdi; “Bizim oluşturduğumuz seçim değerlendirme kurulunda, bilgisayar yazılımından sandık sonuç tutanaklarının birleştirilmesine ve ilan edilmesi, yapılacak itirazlar sonrası itiraz edilen sandıkların seçmen sonuç tutanaklarının sahteleriyle nasıl yer değiştirilebileceğine kadar yapılabilecek en küçük hileler bile geniş bir şekilde mercek altına alınmakta ve nasıl önleneceği konusunda da çalışma yapılmaktadır. Bu hassas çalışmalarımıza ve öngörümüze aykırı bir hile veya suistimal görmek istemiyoruz. Şayet böyle bir olayın varlığını tespit edersek göstereceğimiz tepkinin ölçüsünü hiç kimse tahmin bile edemez.”

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2011 Çarşamba 12:03:01
Güncelleme :8 Haziran 2011 Çarşamba 12:59:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?