4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Öztürk’e gençler ve kadınlardan destek

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk hafta sonunda düzenlenen mahalle mitingleri, salon toplantıları ve Sivil Toplum Kuruluşları’na yönelik ziyaretlerini sürdürdü.

Başkan Öztürk, hafta sonu Barış Mahallesi’nde düzenlenen açık hava toplantısında on binlerce Adanalıya seslendi. “Sizlerin bu sevgi ve ilginiz gösteriyor ki Seyhan’da daha yapacak çok işimiz var” diyen Öztürk’e özellikle kadınlar ve gençler yoğun destek verdi.

5 yılda 15 yıla bedel hizmetler üretirken toplumda en fazla mağdur olmuş kesimleri gözettiklerini ifade eden Öztürk, “Kadınlarımız başımızın tacı dedik. Açtığımız 12 SEYMER’de bugüne kadar 55 bin 310 mezun verdik. Binlerce kadınımız dört duvar arasından çıktı, meslek öğrendi, pek çoğu bugün kendi işyerini açtı” dedi.

Öztürk, Barış Mahallesi’ne en yakın SEYMER’in Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde olduğunu belirterek, “Ancak gelen talepler doğrultusunda bu mahallemize de bir SEYMER açılması gerektiğini gördük. Yeni dönemde ilk işimiz size bir SEYMER daha açmak” diye konuştu.

Konuşması boyunca sık sık ‘Azim’ sloganlarıyla desteklenen ve alanı dolduran binlerce Adanalının coşkulu alkışlarıyla karşılanan Öztürk, yeni dönemde işsiz gençlere meslek öğretmek üzere açılacak Seyhan MESKUR’dan da bahsetti.

İnsanların en mutlu günlerinde onların yanında olmayı sürdüreceklerini belirten Öztürk, “İhtiyaç sahibi gençlerimiz evlenirken gelinlik, damatlık kendilerine belediyemiz tarafından ücretsiz hediye edilecek. Açacağımız düğün salonları ihtiyaç sahibi çiftlere ücretsiz tahsis edilecek” dedi.

Başkan Öztürk, Çukurova Vanlılar Derneği’nin Seyhan Kültür Merkezi’nde düzenlediği ‘Dayanışma Toplantısı’na katıldı. Beraberinde AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Bilici ile birlikte Çukurova Vanlılar Derneği’nin düzenlediği etkinliğe katılan Başkan Öztürk, “Seyhan’da 15 yılda yapılamayanı gerçekleştirdiğimiz hizmetlerle dolu dolu geçen bir beş yılı geride bıraktık. Şu an içinde bulunduğumuz Seyhan Kültür Merkezi bu hizmet döneminde yaptığımız eserlerden yalnızca biri. Bu eser ve tüm eserlerimiz Adanalıya hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu. Öztürk, hafta sonu katıldığı toplantı serisine Niğde Elmalılar Derneği’nin düzenlediği sohbet toplantısıyla devam etti.

AK Parti Adana Milletvekilleri Vahit Kirişci ve Necdet Ünüvar’ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Öztürk, “Seyhan’da 5 yıldır hizmet üretirken bugüne kadar ihmal edilmiş bölgeler ve kesimlere öncelik verdik. Çünkü biz hizmette adalete önem veren bir anlayışı temsil ediyoruz” diye konuştu.

“Anne baba şefkatinden mahrum çocuklar için Yetiştirme Yurdu ve yakınları tarafından yalnız bırakılmış yaşlılarımıza Huzurevi yaparak hizmet kervanına başladık” diyen Öztürk, “Hele bir de Hayal Dünyası var ki dillere destan. Bizzat Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirilen projelerimiz bunlar” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 10:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?