3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

'Özür İstemiyoruz' kampanyası

Adana Sivil Toplum Platformu, bir grubun Ermeniler'den özür kampanyasına karşı "www.ozuristemiyoruz.com" isimli internet sitesi açtı.

Yaklaşık 90 sivil toplum kuruluşunu bünyesinde barındıran Adana Sivil Toplum Platformu, bir grubun başlattığı özür kampanyasına tepki amacıyla "www.ozuristemiyoruz.com" isimli internet sitesini kurdu. Site, birkaç saat içerisinde çok sayıda kişi tarafından ziyaret edilirken, çeşitli illerden yaklaşık 100 kişi ilk saatlerde platformun başlattığı kampanyaya destek verdi.

Adana Sivil Toplum Platformu adına açıklama yapan Köprü Yardımlaşma Grubu Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım, son haftalarda bir kısım 'aydın' tarafından "Özür diliyoruz" kampanyası başlatıldığını, bunun karşısında bir başka grubun ise "Özür dilemiyoruz" kampanyası başlattığını anımsatarak, kendilerinin bu hassas dönemde halkı daha duyarlı davranmaya davet ettiklerini ve "Özür istemiyoruz" dediklerini belirtti.

Atalarımıza zulmeden Ermenilerin, Rumların, Rusların torunlarını bu zulümden mesul tutmadıklarını ifade eden Yıldırım, "Bu ülkenin bir karış toprağında gözü olanın gözünü çıkarmaya muktedir olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Ancak, bu ülkenin toprağında gözü olmayanlarla, atalarımızın yüzyıllar boyunca yaşadığı gibi, barış içerisinde ve kardeşçe yaşamak istiyoruz" dedi.

Avukat Yusuf Özer de, 'aydın' geçinen bazı insanların, Ermeni diasporasının etkisi altında kaldığını savunarak, 1915 olaylarında asıl mağdurun Türk halkı olduğunu ifade etti. İşadamı Ömer Atamer ise, "Geçmiş geçmişte kalmıştır. Ermenilerle birçok ortak yanımız var. Artık ticari ve kültürel alanda ilişkilerimizi geliştirmeliyiz. 'Geçmiş geçmişte kalmıştır' diyerek geleceğe bakmalıyız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 13:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?