3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

'Özür' kampanyasına tişörtlü tepki

Adana'da yerel bir kanalda canlı yayınlanan programda sunucu ve iki konuk, giydikleri "Biz özür dilemiyoruz" yazılı tişörtlerle Ermenilerden özür kampanyasına tepki gösterdi.

Gazeteci-Yazar Aytekin Gezici'nin yapımcılığında gerçekleştirilen ve Gazeteci Ahmet Gezer ile Mustafa Özke'nin konuşmacı olarak katıldığı "Kayıtdışı" adlı programın bu haftaki konusu, 1915'de Osmanlı Ermenileri'nin maruz kaldığı iddia edilen gelişmelerle ilgili başlatılan özür kampanyasıyla ilgili tepkilerdi. Programın yapımcısı ve sunucusu Aytekin Gezici ile diğer konuşmacılar Gezer ve Özke programın birinci bölümüne üzerlerinde "Biz özür dilemiyoruz" yazılı tişörtle çıkarak, kampanyaya tepki gösterdi.

1915'te yaşanan olayların değerlendirildiği programda geçmişte bir kısım Ermeni yurttaşlara uygulanan ve zorunlu göç anlamına gelen 'tehcir'in, bazı maksatlı çevreler tarafından bir milletin topyekün yok edilmesi anlamına gelen 'soykırımı' ile anılmak istendiği anlatıldı. Osmanlı Devleti sınırlarında yalnızca Ermeniler değil pek çok milletin barış ve kardeşlik duyguları içerisinde yüzyıllarca birlikte yaşadığına vurgu yapılan programda Osmanlı Devleti'nin tarihinde asla 'özür dileyecek bir kabahat işlemediği' ifade edildi.

Programdan sonra açıklama yapan Aytekin Gezici, sözde aydınların başlattığı "Özür diliyoruz" kampanyasının gerçeği yansıtmadığını ve maksatlı yapıldığı için programda böyle bir tepki gösterdiklerini belirterek, "Osmanlı devleti hiçbir zaman Ermenilere soykırım yapmamıştır. Bu nedenle özür dileyecekte bir şey yoktur. Ortada suç olması gerekir ki özür dilensin. Sözde aydınların bu kampanyası boşunadır. Ne Osmanlı ne de Ermeni arşivinde böyle bir şey yoktur" dedi.

Gezici, programdan sonra vatandaşlardan olumlu tepki aldıklarını de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 11:55:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?