3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Özürlü çocuğu kim dövdü?

Adana'da faaliyet gösteren özel bir rehabilitasyon merkezine giden konuşma özürlü 7 yaşındaki çocuğun görevliler tarafından dövüldüğü iddiası üzerine, merkezin kurucuları, ellerindeki belgelerle çocuğun ailesi tarafından dövüldüğünü ileri sürdü.

Turuncu Özel Rehabilitasyon Merkezi görevlileri iki gün önce kendi merkezlerinde eğitim gören 7 yaşındaki konuşma özürlü yaşındaki çocuğun feci şekilde dövüldüğü ve darp edildiği iddialarına bir basın toplantısı düzenleyerek yanıt verdi.

Merkezin kurucusu ve avukatı Semih Gökayaz, 7 yaşındaki E.B.'nin ailesi iki gün önce merkezde çocuklarına işkence yapıldığını ileri sürdüğünü, bu iddiaların gerçekle uzaktan yakından alakası olmadığını ifade etti.

Ailenin iddia ettiği gibi çocuğun bacaklarında ve vücudunun çeşitli yerlerinde yara izlerinin olduğunu ancak bunların kendi merkezlerinde yapılmadığını çocuğun hiperaktif olduğu için ailesi tarafından dövüldüğünü ileri süren Gökayaz, "Mayıs ayının 22'sinde çocuk merkezimize geldiğinde bacaklarında ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri olduğunu tespit ettik. Bu tespiti arkadaşlarımız fotoğraflayarak arşiv yaptı. Daha sonra aile ile görüşerek çocuklarına bu şekilde davranmamaları gerektiğini söyledik. Ancak ailenin bu tutumu devam etti. Çocuğun vücudundaki darp izleri devam etti. Ailesi E.B.'nin çok hareketli olduğunu dayanamadıklarını ve böyle davrandıklarını söyledi. Baba da aynı şekilde çocuklarını tahammül edemediklerini söyledi" dedi.

Konuşma özürlü 7 yaşındaki E.B.'nin annesi Emine Z.B.'nin (43) iddia ettiği gibi önceki gün okuldan eve döndüğünde, vücudundaki morlukları fark etmesinin tamamen yalan olduğunu iddia eden Gökayaz şunları kaydetti:

"Yaklaşık bir yıldır söz konusu merkeze gelen konuşma özürlü küçük çocuğa işkence yapılmamıştır. Aksine biz aileyi defalarca uyarmamıza rağmen çocuğa dayak atmaya devam etmişlerdir. Bunun üzerine aileye çocuğu korumak için Cumhuriyet Başsavcılığa başvuracağımızı söyledik. Bunun üzerine bu tür iddialar ortaya atıldı. Merkezimizde böyle bir olayın olması mümkün değil. Ailelerin eğitim esnasında çocukları izlemesi için cam bölmeler var. Buradan aileler eğitimi takip etmekte."
Gökayaz, asılsız iddiaları haber yapanlar hakkında da şikayetçi olacaklarını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 16:22:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?