2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Özürlü kardeşlerin dramı..

Adana’da yaşayan özürlü iki kardeşin dramı göz yaşarttı. Doğuştan özürlü olan 24 yaşındaki İbrahim ile 12 yaşındaki kardeşi Rıdvan Karagün’ün tek hayali bir adet akülü araba.


Mardin’in Nusaybin ilçesinde çiftçilikle uğraşırken terör korkusundan evi barkı satarak Adana’ya gelen Karagün ailesi, gelinlerinin ani ölümü ile dram üstüne dram yaşadı.

Adana’nın Yüreğir ilçesi Başak mahallesinde oturan 6 çocuklu ailenin büyük oğlu olan Hasan’ın 30 yaşındaki eşi vefat edince 3 çocuğu öksüz kaldı. Baba Ahmet ve anne Hediye Karagün ise gelinlerinin ölümüyle birlikte torunlarını okula bile gönderemeyecek duruma düştüklerini belirterek hayırseverlerden yardım istedi.

İlköğretim okulu 5.sınıf öğrencisi Rıdvan Karagün, bedensel engelli olduğu için okuluna arkadaşlarının yardımıyla gidip gelebiliyor. Zor günler geçiren İbrahim ve Rıdvan Karagün kardeşler, "Biz de insanız. Bizim de gezmeye, görmeye, okumaya ihtiyacımız var. Özürlü ve fakir olmamız ölmemiz demek değildir" diye konuştular. Adana’da bir kez bile çarşıya gidip gezemediklerini dile getiren Karagün kardeşler, en büyük hayallerinin bir akülü araba olduğunu söylediler.

adana
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2004 Pazartesi 12:58:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?