5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Pamuk alımları 1 Ağustos'ta başlıyor

Stratejik öneme sahip bulunan pamuğun, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yeterli "Prim"le desteklenmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Öztürk, devletin bu konuda gösterdiği hassasiyet ve desteğinin devam edeceğine inandığını ifade etti.
Kısa adı Çukobirlik olan Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin, 1 Ağustos'ta kütlü pamuk ve soyada resmen başlayacak 2005-2006 kampanya dönemi hazırlıklarını tamamladığı ve alımlarda ortak üretici memnuniyetinin ön planda tutulacağı belirtildi.
Yeni kampanya dönemi konusunda açıklama yapan Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öztürk, alımların yapılacağı birliğe bağlı 36 kooperatifte nakliye ve hamaliye ihalelerinin tamamlandığını, sawgın ve rollergin işletmelerinin bakımlarının yapıldığı, depoların gözden geçirildiğini, eksikliklerin giderildiğini ve ortakların gönül rahatlığı içerisinde ürünlerini teslim edebileceklerini söyledi. Sezon öncesinde üretici ortakların tohumluk, gübre, zirai ilaç ve akaryakıt gibi ihtiyaçlarını eksiksiz karşıladıklarını, alımlarda da yine onları serbest piyasa şartlarında korumaya yönelik anlayışla hizmet vereceklerini kaydeden Öztürk, "Yeni kampanya döneminde 150 bin ton kütlü pamuk, 30 bin ton soya fasulyesi almayı hedefliyoruz. Ortağımızın emeğinin en iyi şekilde değerlendirilmesi için 'Avans fiyat' uygulaması bu dönemde de devam edecek. Böylece, dünyada ve iç piyasada ürün fiyatları yükseldiğinde, aradaki farkı koruma ürün teslim eden ortaklarımıza ödeyeceğiz. Serbest piyasada böyle bir uygulama olmadığından, tercihlerini Çukobirlik'ten yana kullanan ortaklarımız sonunda daha kazançlı çıkacak" dedi.
Stratejik öneme sahip bulunan pamuğun, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yeterli "Prim"le desteklenmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Öztürk, devletin bu konuda gösterdiği hassasiyet ve desteğinin devam edeceğine inandığını kaydetti.

Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2005 Cuma 12:59:24
Güncelleme :23 Temmuz 2005 Cumartesi 15:22:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?