3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Pamuk avans alım fiyatı yükseldi

Çukurova Pamuk Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Çukobirlik) Yönetim Kurulu, iç ve dış borsalardaki artışı göz önünde bulundurarak daha önce açıkladığı 2008/2009 dönemi kütlü pamuk avans fiyatlarını yükseltti.

Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öztürk, yaptığı açıklamada, dünya borsalarında meydana gelen artışlar, döviz kurundaki yükseliş ve ortakların beklentilerini göz önünde bulundurarak, daha önce 70 YKr olan Çukurova tipi standart 1 beyaz kütlü pamuk avans fiyatını kilogram başına 15 YKr artışla 85 YKr'ya çıkardıklarını söyledi.

Öztürk ayrıca, Amik Ovası'nda yetişen kütlü pamuk avans alım fiyatını kilo başına 85,5 YKr'ya, Diyarbakır ve çevresinde yetiştirilen kütlü pamuğun avans alım fiyatını da kilogram başına 86 YKr'ya yükselttiklerini kaydetti.

Ortakların, ürün tesliminde Çukobirlik'i tercih etmelerini isteyen Öztürk, kuruma daha önce kütlü pamuk getirenlere, avans fiyat artırıldıkça aradaki farkın ödeneceğini, böylece emeklerinin korunmuş olacağını kaydetti.

Çukobirlik, bu kampanya döneminde aldığı soya fasulyesinin 45 YKr olan avans alım fiyatını daha önce kilo başına 15 YKr'lik artışla 60 YKr'ye çıkarmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 17:25:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?