30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Pamuk ithalatında rekor

Türkiye'nin bu yıl yaptığı pamuk ithalatının yılın 7 ayı dolmadan 720 bin tona ulaştığı, dünya borsalarındaki fiyat yükselişinin ise devam ettiği bildirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Odası Başkanı Fethi Coşkuntuncel, pamuk fiyatlarındaki yükselişin Türk tekstilini zorladığını belirtti.

Coşkuntuncel, dünyanın en büyük pamuk üreticileri arasında yer alan ABD'nin, önümüzdeki sezondan itibaren pamuk ekim alanlarını daraltacağı yönündeki kararını açıklamasının ardından başlayan fiyat artışının devam ettiğini vurguladı.

Pamuğun kilosunun dünya borsalarında 155-160 sentten işlem gördüğünü, Türk tekstilcisinin bugün kilosu 2,90 YTL'den pamuk ithal etmek zorunda kaldığını ifade eden Coştuntuncel, "Fiyatlardaki yükseliş böyle devam eder, dolar kuru da yükselirse Türk tekstili batar" dedi.

Coşuntuncel, geçen yıl Türkiye'nin çoğunluğu ABD'den olmak üzere 610 bin ton pamuk ithal ettiğini, bu yılki ithalatın ise 7 ayda 720 bin tonu bularak Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını ifade etti.

AA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2007 Salı 10:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?