4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Pankartlı tepki!

Adana'da diş hekimi Hasan Yaman, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Sincan Özerk Bölgesi'nde Uygur Türklerine yapılan katliamı kınamak için iş yerinin balkonuna "Gazze için kıyameti koparanlar, Uygur Türkleri katlediliyor, neredesiniz?" yazılı pankart astı.


Diş hekimi Hasan Yaman, Türk halkının Uygur Türklerine uygulanan katliama seyirci kalınmaması gerektiğini belirtti. Bu nedenle iş yerinin balkonuna, "Gazze için kıyameti koparanlar, Uygur Türkleri katlediliyor, neredesiniz?" yazılı pankart asan Yaman, "Çin devletinin Uygur Türklerine karşı yaptığı katliama karşı toplumu duyarlı olmaya çağırıyorum. Uygur Türkleri tarihte yerleşik hayata geçen ilk Türk devletidir. Bizlerin en yakın akrabasıdır. Konuşulan dil bile şu an konuştuğumuz Anadolu Türkçesi ile hemen hemen aynıdır. Uygur Türkleri yıllardır Çin hükümetinin asimilasyon politikalarına maruz kalmıştır. Başka yerlere göç ettirilmiştir. Çocuklar zorla ailelerinin elinden alınarak köle işçi olarak çalıştırılmıştır. Böylece tarihten Uygur isminin silinmesine çalışılılıyor" dedi.


Çin ürünlerinin boykot edilmesi gerektiğini vurgulayan Yaman, "Bizler vatandaş olarak da bu katliama karşı duyarlı olmalıyız. Köle gibi insan çalıştırılarak ucuza, kalitesiz üretilen Çin mallarını almaktan vazgeçmek, yine kaçak yollardan ülkemize sokulup çalıştırılmak istenen Çinliler için hükümetin çıkardığı ya da çıkarmaya çalıştığı kanunlara karşı demokratik tepkilerimizi ortaya koymak, köklerimize, dolayısı ile öz akrabalarımıza ve insanlığa karşı en büyük görevimizdir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 11:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?