4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'Pansiyon okul' tatilcileri bekliyor

Yıldızlı otellerde tatil yapamayan dar gelirlilerin son yıllardaki gözde tatil merkezleri olan Adana'nın Yumurtalık ilçesindeki 15 günlüğü 150 liraya kiralanan “pansiyon okul”da, 1 Temmuzda açılacak “turizm sezonu”nun hazırlıkları tamamlandı.

Yumurtalık sahilindeki Atatürk ilköğretim Okulu ve Çok Programlı Lisede eğitim öğretim yılının sona ermesinin ardından başlayan hazırlıklar kapsamında sınıflar, yeni düzen verilerek temizlendi, perdelerin eksikleri giderildi, bahçedeki duş kabinleri yenilendi.

Denize sıfır konumdaki iki okulda 1 Temmuzda açılacak yeni turizm sezonu öncesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de bu yıl uygulanacak konaklama ücreti belirledi. Buna göre, 7-8 kişinin kalabildiği sınıflarda, 15 günlük konaklama bedelinin 150 TL olması kararlaştırıldı. Burada tatil yapmak isteyen çok çocuklu ailelerin kişi başı günlük konaklama bedeli ortalama 2 TL seviyesinde kalıyor.

Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Osman Küçük,Milli Eğitim Bakanlığı'nın izni doğrultusunda gerçekleştirilen “pansiyon okul” uygulaması sayesinde okullarına gelir sağladıklarını bildirdi.

Pansiyon okulda temizlik, tuvalet ve duş hizmetlerinin bulunduğunu, sınıflardaki sıraları değerlendirme imkanı sundukları tatilcilerin bunların üzerine serdikleri yataklarda yattıklarını belirten Küçük, “Genellikle çok çocuklu aileler tercih ediyor. Sınıflarda 7-8 kişi rahatlıkla kalabiliyor. Böyle
olunca konaklama ücreti de cezbediyor. Çarşıya pazara yakın olan pansiyon okulda kalan herkes memnun ayrılıyor” dedi.

Küçük, son iki yıldır sahilde çadır turizminin yasaklanması nedeniyle boş sınıflarının kalmadığını belirterek, “Geçen yıl okulumuza 3 bin TL gelir elde ettik. Bu yıl bu gelirin artacağını ümit ediyoruz. Bu sayede de okulumuzun ihtiyaçlarını karşılıyoruz” şeklinde konuştu.

Bilgi için Yumurtalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: 0322 671 23 81 -82


 

AA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 14:20:45
Güncelleme :20 Haziran 2009 Cumartesi 14:25:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?