2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Pansiyonda ilaçlı tuzak

Adana'da 46 yaşındaki Latif S.'yi konuşma bahanesiyle götürdüğü Karataş ilçesinde birasına ilaç koyup, uyuttuktan sonra cebindeki 950 lira ile cep telefonunu çaldığı iddiasıyla tutuklanan 2 çocuk annesi 29 yaşındaki Ümmü T. hakkında 'gece vakti yağma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Gazipaşa Mahallesi'nde oturan Ümmü T., 26 Eylül 2012'de, Akkapı Mahallesi'nde oturan Latif S.'yi cep telefonundan arayarak buluşma teklifinde bulundu. Sonra kent merkezindeki bir alışveriş merkezinin önünde buluştular. Kendisini Deniz olarak tanıtan Ümmü T., "Sorunlarım var. Konuşmak istiyorum" dedi. Ardından da Latif S.'nin otomobiliyle Karataş İlçesi'ne gittiler. Burada 4 adet bira aldıktan sonra da sahildeki bir pansiyona yerleştiler.

BİRASINA ŞİZOFRENİ İLACI KOYDU

İddiaya göre, Ümmü T., bir anlık dalgınlığından yararlandığı Latif S.'nin birasına şizofreni hastalarının kullandığı ve hasta olmayan kişiler üzerinde uyku etkisi yapan ilaçlardan kattı. İlaçlı birayı içen Latif S., saat 01.00'da duş almak için banyoya girdi. O esnada elektrik kesilince duş alamadan banyodan çıkan Latif S., ilacın etkisiyle uzandığı yatakta uyudu. Cep telefonunun ekran ışığıyla gözlerini kontrol ettiği Latif S.'nin uyuduğundan emin olan Ümmü T., cebindeki 950 lira ile cep telefonunu alarak pansiyondan ayrıldı. Bindiği taksiyle Adana'ya dönen Ümmü T., bir süre sonra kendine gelen Latif S.'nin ihbarı üzerine yolda yakalandı. Üzerinde Latif S.'ye ait paralar ile cep telefonu çıkan Ümmü T., çıkarıldığı Karataş Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuklandı.

"PİŞMANIM, AFFIMI İSTİYORUM"

İfadesinde suçunu itiraf eden Ümmü T., "Birer bira içtikten sonra Latif duşa girdi. Sonra da ben duş aldım. Çıktığımda uyuyordu. Ben de cebindeki parayı ve masa üzerindeki cep telefonunu alarak ayrıldım. Adana'ya dönerken de yakalandım. Ancak içkisine ilaç koymadım. Eşimden ayrı, 2 çocuğumla birlikte yaşıyorum. Borcum da vardı. Maddi sıkıntı içerisindeyiz. Pişmanım. Affımı istiyorum" diye konuştu.

ŞİKAYETÇİ OLMADI

Kadından şikayetçi olmadığını belirten Latif S. de ifadesinde "Üzerime ağırlık gelince yatağa uzandım. Tam uyumadan adını Deniz olarak bildiğim kadın cep telefonun ışığını yüzüme tuttu. Sonra uyumuşum. Uyandığımda kadın yoktu. Paramın ve cep telefonumun da olmadığını fark edince durumu polise bildirdim" dedi.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla iddianame hazırladı. Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede Ümmü T.'nin 'gece vakti yağma' suçundan 15 yıla kadar hapsi istendi. Davanın iddianamesinde, "Ümmü T.'nin telefonla aradığı Latif S.'ye kendisini Deniz olarak tanıtıp 'Sorunlarım var. Konuşmak istiyorum' diyerek kent merkezinde buluştukları, sonra da Karataş İlçesi'ne giderek sahildeki bir pansiyona yerleştikleri, Ümmü T.'nin Latif S.'nin birasına ilaç koyup, uyuttuktan sonra da parasını ve cep telefonunu çaldığı" iddia edildi.

Ümmü T.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

AA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2013 Çarşamba 14:02:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?