4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Para dağıtılıyor sandılar

 ADANA'da Metropol Seyhan İlçe Belediye Başkanı ve AKP'ni adayı Azim Öztürk'ün seçim bürosunda para dağıtıldığı söylentisi, çok sayıda kadının, buraya akın etmesine neden oldu.

Ziyapaşa Bulvarı üzerindeki seçim bürosu önünde dün olduğu gibi bu sabah saatlerinden itibaren de toplanan kadınlar, parti görevlilerine isim yazdırmaya çalıştı. Para dağıtıldığı söylentisi kulaktan kulağa yayılırken, bazı kadınlar yardım yapıldığını televizyondan, bazıları ise komşusundan duyduğunu söyledi. Parti görevlileri ise yardımları Seyhan Belediyesi ve Kaymakamlığın dağıttığını, kendilerinin yardım yapmadığını belirterek kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Gülbahçesi Mahallesi'nde oturduğunu ve 8 çocuk annesi olduğunu belirten Hediye Baran, “Biz, yeşil kartı ile başvurana para dağıtıldığını duyduk. İhtiyacımız var. Hepimizin en az 5 çocuğu var. Eğer yardım yapılıyorsa bize de versinler. Ancak bunlar zenginlere para veriyor. Bizi seçim bürosundan bile içeri almadılar” dedi. Bir süre seçim bürosu önünde bekleyen ancak olumsuz yanıt alan kadınlar hayal kırıklığı ile dağılırken, yeni gruplar gelmeye devam etti.

Belediye Başkanı Azim Öztürk'ün aynı seçim bürosuna dün de gelen çok sayıda kadın, para yardımı yapıldığı iddia ederek isimlerini, olduğu iddia edilen listeye yazdırmaya çalışmıştı. AKP'den istifa ederek MHP'den aday olan Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da meclis toplantısına başkanlık ederken çalan cep telefonunu açarak, hoparlörden eski meclis üyelerinden Nevzat Batmaz'ın, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk'ün seçim bürosundan ismini yazdırana 300 TL dağıtıldığı şeklindeki iddialarını tüm meclise dinletti.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 13:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?