29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Para vermeyen eşini bıçakladı

ADANA’da 35 yaşındaki Mikail Adıbelli, İmam nikahıyla yaşadığı amcasının kızı 5 çocuk annesi 26 yaşındaki Münevver Adıbelli’yi uyuşturucu parası vermediği gerekçesiyle çocuklarının gözleri önünde sırtından bıçakladı. Adana Devlet Hastanesi'nde tedavi edilen kadının sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Münevver Adıbelli, 1996 yılında henüz 15 yaşındayken ailesinin zorlamasıyla amcasının oğlu Mikail Adıbelli ile resmi nikah kıyılmadan evlendirildi. İzmir’e yerleşen çiftin 5 yıl içinde Özge, Özgür, Yusuf ve Azat adını verdikleri 4 çocukları oldu. Genç kadın, 5’inci çocuğuna hamileyken eşinden ayrılıp Adana’ya döndü. Münevver Adıbelli, 5’inci çocuğu Leyla’yı babasının Dağlıoğlu Mahallesi’ndeki evinde dünyaya getirdi.

O günden sonra çift bir daha da görüşmedi. Münevver Adıbelli, çocuklarına bakabilmek için bir konfeksiyon atölyesinde çalışmaya başladı. 3 gün önce Adana’ya gelen Mikail Adıbelli akrabalarının yanına yerleşirken, karısıyla barışmak istediğini söyledi. Barışma isteğini geri çeviren genç kadının Dağlıoğlu Mahallesi’ndeki baba evine konuşma bahanesiyle gelen Mikail Adıbelli, iddiaya göre “Ya bana uyuşturucu parası vereceksin, ya da iş bulacaksın” dedi. Mikail Adıbelli, kendisine red yanıtı veren Münevver Adıbelli’yi cebinden çıkardığı bıçakla, çocuklarının gözleri önünde sırtından bıçakladı. Kanlar içinde kalan genç kadın yakınları tarafından Adana Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Mikail Adıbelli ise gözaltına alındı.

‘DAYAĞINDAN BIKIP TERKETTİM’

Hastanede tedavi edildikten sonra kendisini bıçaklayan nikahsız eşiyle aynı otomobilde Şehit Mehmet Ali Arslan Polis Merkezi Amirliği’ne getirilen Münevver Adıbelli, şikayetçi olduğunu söyledi. Kocasının uyuşturucu bağımlısı olduğunu ileri süren Münevver Adıbelli ifadesinde şunları anlattı:

“Evlendiğimiz günden beri gün yüzü göstermedi. En küçük bir şeyde dövüyordu. Sinir hastası, esrar bağımlısı. Daha önce de 2 ağabeyini, beni ve ağabeyinin kızını bıçakladı. Dayaklarından bıktığım için terk ettim Adana’ya geldim. 6 yıldan beri yüzünü görmüyordum. Kendime bir düzen kurdum, yarı aç yarı tok çocuklarıma bakıyordum. 3 gün önce geldi, benden uyuşturucu almak için para istedi. Vermediğim için beni bıçakladı.”

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 

DHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 11:59:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?