3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Paralar PKK'ya gitmiş

Adana Yakapınar'ın DTP'li Belediye Başkanı Aras ile meclis üyeleri, gözaltına aldı. Çetenin, sahte faturayla elde ettikleri paraları teröristlere verdiği iddia edildi. 

Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, istihbarat çalışmaları sonucunda, DTP'li Yakapınar Belde Belediye Başkanı Burhan Aras'ın liderliğindeki organize suç örgütünün belediyenin ihale ve mal alımlarında yolsuzluk yaptığını belirledi. Bunun üzerine operasyon için düğmeye basıldı.

Seyhan, Yüreğir ve Ceyhan'da 24 adrese baskın düzenlendi. Operasyonda Belediye Başkanı Aras ile birlikte meclis üyelerinin da aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Hibe çiçeklere 35 bin YTL bedel!

Gözaltına alınanlar arasında teröristbaşı Öcalan'ın yeğeni Osman Keser de yer aldı. Çetenin yüzbinlerce YTL'lik sahte faturalarla, almadıkları malları almış gibi gösterdikleri, Yüreğir Belediyesi'nin hibe ettiği çiçekleri 35 bin 400 YTL değerinde sahte fatura ile "alınmış" gibi gösterdiği tespit edildi.

Meclis üyelerinin, özel araçlarına aldıkları akaryakıtı belediyeye fatura ettikleri, çetenin parayı PKK'ya aktardığı da belirlendi.

Takvim
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 04:32:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?