2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Parasızlık minik Adem'i yavaş yavaş ölüme götürüyor

Adana'da yoksulluktan tedavi ettirilemeyen 5 yaşındaki çocuk adeta ölümü bekliyor.
Babası Yüreğir Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan ve 8 aydır maaş alamayan Adem Şahin'in durumu her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Çaresizlik yüzünden kayınbabasının yanına sığınan Sezai Şahin, oğlunu tedavi ettirebilmek için paraya ihtiyacı olduğunu belirterek, Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu'dan yardım istedi.
Yüreğir Belediyesi'nde önceki başkan Ahmet Ünal döneminde park ve bahçelerde çalışırken, yeni başkan Ömer Topçu geldikten sonra bir tanıdığın ricası ile işten atılmaktan kurtulup, çöpe sürülen Sezai Şahin, bu kez de parasızlığın pençesine düştü. Bir yıl önce gizli kızamık geçirdiği ve beyninde hasar oluştuğu belirtilen oğlunu tedavi ettirmek için hastane hastane dolaşan Sezai Şahin, özel muayene ve bıçak parası olmadığı için çocuğuna iyi bakacak doktor bulamadığından dert yandı.
Torunu gözleri önünde her geçen gün daha da eriyen kapıcı dede Hüseyin Yıldız ise eniştesini çaresiz bırakan Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu'yu insafa çağırdı. Dede Hüseyin Yıldız, "Eniştem aylardır maaş yüzü göremiyor. Torunum da bir yıldır yatalak vaziyette yatıyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Sağlık sigortası var, ama hastanelerde yüzümüze bakılmıyor. Paramız olmadığı için torunumu tepeden tırnağa kontrol edecek, deva olacak doktor bulamadık. Başkan Topçu, eniştemin alacaklarını verirse torunumu dışarıda özel muayeneye götürür, tedavisi için de gereken yolu açmış oluruz. Başkan Topçu'nun birazcık evlat sevgisi, birazcık evlat acısı varsa bizi anlar. Aksi durumda bu çocuk çok sürmez ölürse onun vebali de Başkan Topçu'nun olur" dedi.
Hüseyin Yıldız, kendilerine yardımcı olacak hayırsever ve yetkililerin PTT Evleri 11. Sokak Aynel Apartmanı A Blok Kapıcı Dairesi'ne ya da 327 24 96 nolu telefona başvurabileceklerini de sözlerine ekledi.
iha-adana
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2004 Çarşamba 11:40:20
Güncelleme :7 Temmuz 2004 Çarşamba 11:44:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?