4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Parkın açılışı Başkan Durak'tan

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce merkez Seyhan ilçesi Yenibey Mahallesi'ne yaptırılan "Güney Park ve Spor Kompleksi" törenle açıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak park ve spor kompleksinin açılışında yaptığı konuşmada, bir zamanlar Barbaros Mahallesi'nde bulunan deri fabrikasının kötü kokular yaydığını ve insanların sağlığını tehdit ettiğini hatırlatarak, "Birgün ben bir kahve gezimde vatandaşlara bu fabrikayı kaldıracağımı söyledim. Ama bana o zaman kimse inanmadı. Ancak şimdi o pis kokular yayan fabrikanın yerinde yeşil alan, futbol sahası ve cami bulunuyor" dedi.

Durak, seçimlerden bir yıl önce Adanalıların ayırt etmeden büyükşehir belediye başkanı olarak kendisini görmek istediğini söylediğini ancak daha sonra ayrımcılık ve particilik kampanyası yapıldığını ileri sürerek şunları kaydetti:
"Ama ne muhtarın ne de belediye başkanın partisi olmaz. Benim partim var ama ben size hizmet için varım. Benim partim küçük olabilir. Ancak ben size hizmet için geldim. Burada muhtarlarla birlikte size yeni dönemde de hizmetlerin devam edeceği sözünü veriyoruz."

Park ve spor kompleksi yapma görevinin ilçe belediyelerinde olduğunu, buna rağmen büyükşehir belediyesinin park ve spor kompleksi yaptığını belirten Durak, "Bugün Yenibey Mahallesi'ne Atatürk Parkı'nın iki katı büyüklüğünde Güney Parkı'nı yaptık. Bu parkın içerisinde futbol sahası ve yüzme havuzu bulunuyor. Bu parktan sadece Yenibey Mahallesi değil, Bey, Hürriyet, Mestanzade, Barbaros ve Şehitduran Mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımız da faydalanacak" diye konuştu.

Durak'ın konuşmasının ardından parkın açılışı yapıldı. Hizmete giren sahada da Yenibeygücü ve Şakirpaşaspor ilk kez maç yaptı. Maçın başlama vuruşunu da Başkan Durak yaptı.

Bu arada yeni açılan yüzme havuzunda da çocuklar suya girerek yüzmenin keyfini çıkardı.Açılışa, MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 22:08:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?