2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Patateste erken hasat sevinci

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde hasadı yapılan erkenci patates üreticinin yüzünü güldürdü.

Kırmızıdam Köyü'nde çiftçilik yapan Diyap Soydut (55), yaptığı açıklamada, 240 dekar arazide ektiği ''Konsol'' ve ''Morfana'' cinsi erkenci patatesleri kilogramı 70 ila 80 YKr'den Adana, İstanbul, Konya, Mersin ve Ankara'daki alıcılara sattığını belirtti.

Alıcıların kendilerinin gelerek ürünü tarladan aldıklarını belirten Soydut, ''İklim koşulları iyi gitti, verimde umduğumuz sonucu aldık, satış fiyatımızın iyi olması da yüzümüzü güldürdü'' dedi.

Yumurtalık İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri de Nevşehir ve Niğde illerinde görülen patates siğil hastalığı (patates kanseri) nedeniyle buralarda patates ekemeyen üreticilerin, daha iyi sonuç vermesi, toprak altındaki ürünü fazla sıkmaması gibi nedenlerle kırmızı toprağı bol olan Yumurtalık Ovası'nı tercih ettiklerini belirttiler.

İlçede yaklaşık üç bin dekar arazide erkenci yemeklik patates üretimi yapıldığını ve hasadın başladığını belirten yetkililer ortalama verimin 2,5 ton olarak gerçekleştiğini, fiyatların da ürünün erkenci olması nedeniyle iyi olduğunu aktardılar.

AA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 15:50:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?