4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Patoloji Anabilim Dalı yenilendi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Patoloji Anabilim Dalı'na yeni cihazlar alındı.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, düzenlenen törende, Patoloji Anabilim Dalını baştan aşağı yenileyeceklerini ve gelinen süreçte alınan yeni cihazlarla güncel düzeyde Türkiye'nin en iyi laboratuarlarından birini oluşturduklarını söyledi.

Alınan yeni cihazlar sayesinde Balcalı Hastanesi'nin çok daha güçlü hale geldiğini belirten Akınoğlu, "Bu cihazların kullanılmasıyla her türlü tanı imkanı ortaya çıktı. Balcalı Hastanesi 1200 yataklı dev bir hastane. Patoloji Anabilim Dalı da hastalıkların teşhisinde çok önemli bir dal. Burasının güçlenmesi hastanemizi akademik anlamda çok güçlü kılıyor" dedi.

ÇÜ Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Handan Zeren de, bölümlerinin yılda 25 bini bulan biyopsi sayısı ile Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun en donanımlı ve en nitelikli patoloji bölümü olduğunu ifade ederek, "Her branşta olduğunu gibi tıbbın en temel taşlarından olan Patoloji biliminde de yeni gelişen tekniklerle hem bilimsel hem de teknik ekipman açısından uyum sağlamak, bu maratonun kaçınılmaz koşuludur. Bu çerçevede 2004 yılında hazırladığımız 'ÇÜ Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı'nın Modernizasyonu'' Projesi, Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu ve ÇÜ Araştırma Fonu tarafından desteklenerek hayata geçti. Cihaz alımımız yaklaşık 3 yıl sürmüş, her aşamasında titizlikle en iyi, en yeni teknolojiyi temsil eden ve en ekonomik cihazlara yönelerek tamamlanmıştır. Yapılan yeniliklerle sadece artan olgu sayısı ile birlikte artan rutin laboratuar gereksinimleri büyük ölçüde karşılanmakla kalmamış, FISH (Floresan Insitu Hibridizasyon) ve RT (Eş Zamanlı - Ream Time) - PCR (Real Time Polimeraz Zincir Reaksiyonu) gibi modern moleküler teknikler de bilimsel araştırmalarda kullanılmıştır" diye konuştu.

Daha sonra Rektör Akınoğlu ve beraberindekiler Patoloji Ana Bilim Dalını gezerek incelemede bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 18:17:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?