2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Patriotlar devreye girdi

Adana'ya konuşlandırılan patriot hava savunma sisteminin ilk harekat yeteneğini kazanarak, operasyonel hale geldiği bildirildi.

Hava Kuvvetleri İletişim Şube Müdürü Binbaşı Cengiz Alabacak, Adana'ya konuşlandırılan patriot hava savunma sisteminin ilk harekat yeteneğini kazanarak, operasyonel hale geldiğini belirtti.

Alabacak, Seyhan İlçe Jandarma Komutanlığı olarak kullanılan Recai Engin Kışlası'nda patriot hava savunma sistemleriyle ilgili olarak düzenlenen basın bilgilendirme etkinliğinde, sistemin kurulum yeriyle ilgili soruları da cevapladı.

Alabacak, savunma amaçlı olarak kullanılacak sistemlerin Adana'da aktif hale geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Sistemler bugün 14.00 itibarıyla ilk harekat yeteneğini kazanmıştır. Sistemler şu andan itibaren tehdidi tespit ve önleme yeteneğine sahiptir.''

''Şu an itibarıyla arkamda duran patriot bataryası aktiftir''

NATO Askeri Sözcüsü Yarbay Dariusz Kacperczyk de bu sistemlerin Adana, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta toplam 3,5 milyon nüfusu korumak amacıyla konuşlandırıldiğini söyledi.

Kacperczyk, ''Şu an itibarıyla arkamda duran patriot bataryası aktiftir. Suriye'den gelebilecek herhangi bir hava saldırısına karşı savunma yapabilir'' dedi.

Hollanda Birlik Sistem Komutanı Albay Marcel Buis de Gaziantep ve Kahramanmaraş'taki patriot sisteminin Şubat ayında aktif hale geleceğini belirtti.

AA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2013 Cumartesi 17:11:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?