2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Patronlarını domuz bağı ile öldürdüler

Adana'da domuz bağıyla bağlanarak başına sert bir cisimle vurularak öldürüldükten sonra naylon poşete sarılıp çöplüğe atılan iş adamının katil zanlıları iş yerinde makina ustası ile muhasebe servisinde çalışan 2 kişinin olduğu belirlendi.

Tutuklanan zanlıların, çaldıkları iş yerine ait çeklerin ödeme tarihleri yaklaşınca paniğe kapılarak cinayet planını uyguladıkları anlaşıldı. Edinilen bilgiye göre, 28 Ağustos 2008 tarihinde Yenidam Mahallesi, Yeşilova Sulama Birliği yakınındaki tarla içerisinde Türkiye Jokey Kulübü'ne ait hayvan dışkılarının atıldığı alanda 50 yaşlarında bir erkek cesedi bulundu.

Elleri ve ayakları domuz bağı ile bağlı, vücudu naylon poşetle sarılan ve baş bölgesine sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü anlaşılan kişinin kimliğinin belirlenmesi için jandarma ekipleri inceleme başlattı.

Adana İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmada cesedin, 2 Ağustos 2008 tarihinde kaybolan ve Turhan Cemal Beriker Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren Sönmezler Delikli Sac Sanayi ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yasin Sönmezler'e ait olduğu belirlendi. Sönmezler'in cesedi ise ailesi tarafından saati, iç çamaşırı ve ayakkabılarından teşhis edildi.

Öldürülen iş adamının hiç kimseye borcu bulunmamasına rağmen çeklerin ödenmediğinden dolayı iş yerine icra takibi başlatılması üzerine soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri, ödenmeyen çekler üzerindeki yazı ve imzaların iş adamına ait olmadığını tespit etti.

Bunun üzerine iş yerindeki çalışanlardan el yazısı ve imza örnekleri alan jandarma ekipleri, jandarma kriminal laboratuarında yaptıkları incelemede söz konusu çeklerdeki yazı ve imzaların iş yerindeki muhasebe servisinde çalışan G.K. (24) ile iş yerinde makina ustası olarak çalışan A.A.'ya (23) ait olduğunu tespit etti.

Zanlıların öldürdükleri iş adamına ait çek koçanının kullanarak piyasadan çok sayıda inşaat ve işleme demir aldıkları, alınan bu demirleri hurdacılara yarı fiyatna satarak haksız kazanç sağladıklar tespit edildi. Bu bilgiler ışığında Adana İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan takip sonucu G.K. ile A.A., yakalandı.

Zanlılar jandarmaya verdikleri ifadede iş adamı Ali Yasin Sönmezler'i, 3 trilyon lirayı bulan çeklerin ödeme tarihlerinin yaklaşması nedeniyle paniğe kapılarak, yaptıkları plan sonucu iş yerinde öldürdüklerini itiraf etti. Zanlılar ayrıca, dikkat çekmemek için de iş adamının cenaze törenine katıldıklarını söyledi.

Jandarmada işlemleri tamamlanan zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 13:44:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?