5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Pazarcılara bağırma yasağı

Adana’da semt pazarlarında müşterilere bağırarak, müstehcen sözler kullanarak ya da müstehcen etiketler yazarak mal satışı yapılması yasakladı. Adana’nın merkez Seyhan İlçe Belediye Başkanı Azim Öztürk, meclisten çıkardığı 29 ayrı kararla pazarcılık kurallarını katılaştırdı.

Öztürk, semt pazarlarında bundan böyle müşterilere bağırarak, müstehcen sözler kullanarak ya da müstehcen etiketler yazarak mal satmayı yasakladı. Pazar yerinde alışveriş yapan her vatandaşın talebi halinde zabıtanın getirdiği kantarlarda yeniden tartılacağını da açıklayan Öztürk, kurallara uymayan pazarcıların mallarına el koyma ve pazar yerini iptale varan ağır cezalar da getirdi.

Adana’yı yaşanabilir çağdaş bir kent yapmada kararlı olduğunu belirten Öztürk, "Seyhanlı’ya verdiğimiz sözler doğrultusunda hizmet üretmeye devam edeceğiz. Seyhan’ı dünya standartlarında yaşanabilir bir şehir yapma yolunda gösterdiğimiz çalışmalara ara vermeyeceğiz. Semt pazarları konusunda da halkımızdan gelen talep doğrultusunda başlattığımız çalışmaları tüm hızıyla sürdüreceğiz" dedi.

Seyhan İlçesi sınırlarında halen 32 semt pazarının kurulduğunu ve bunların iyileştirilmesi çalışmalarının hızla sürdüğünü belirten Öztürk, halen Toros, Huzurevleri, Adana-Koop. Evleri, Kurttepe (Ruhsağlığı), Bahçeşehir ve Barış Mahallesi’nde 4’ü yeni, toplam 6 semt pazarının açılış çalışmalarının sürdüğünü de kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 13:27:19
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 13:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?