5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Pazarda rant iddiası!

Adana Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Osman Yavuz, Seyhan Belediyesi tarafından bir süre önce açılarak hizmete sunulan 6 pazar yerindeki bin 128 tezgahtan 460'ının AK Parti mensuplarına, emlakçılara, meclis üyelerine ve devlet memurlarına dağıtıldığını, bunların da gerçek pazarcı esnafına sattığını öne sürdü.

Osman Yavuz düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 3 ay önce merkez ilçe Seyhan'da açılan 6 adet pazar yerindeki tezgahların gerçek ihtiyaç sahibi pazarcı esnafına verilmediğini ileri sürdü. 6 adet pazar yerindeki toplam bin 128 tezgahın 613'ünün belediyenin inisiyatifinde bırakıldığını, geri kalanların ise Adana Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası'na verildiğini belirten Yavuz, "Belediyede bırakılan 613 tezgahtan 150 tanesi çeşitli kişilere dağıtıldı. Geri kalanlar ise pazarcılıkla yapmamış kişilere, yani cami imamına, partililere, emlakçıya, belediye çalışanlarına, komisyonculara, belediye meclis üyelerine hatta devlet memurlarına verilmiştir. Bunlar da gerçek ihtiyaç sahibi olan pazarcı esnafına satarak rant sağlamışlardır. Bunlar ispatlanmış, tespit edilmiştir" dedi.
Pazaryeri üzerinden rant sağlayan isimleri açıklamaktan kaçınan Yavuz, tezgah yerlerinin devir işlemlerine dair yapılan sözleşmelerden bazılarını da basına dağıttı. Dağıtılan adi sözleşme örneklerinde alıcıyla satıcı arasındaki pazarlıklar ayrıntılı olarak yer alıyor.
Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Nevzat Ardıç'ın sözlerinin de kendisini doğruladığını vurgulayan Yavuz, şunları söyledi:
"Kendisiyle defalarca görüştük. Bize, partiye hizmet etmiş, işe alamadıklarına ve meclis üyelerine, partinin il başkanına ve yöneticilerine vereceklerini söyledi. Seyhan Belediyesi kurulduğundan bu yana çeşitli siyasi partiler gelip geçmiştir. Hiç bir siyasi irade bugüne kadar böyle bir uygulama içine girmemiştir. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aytaç Durak da yıllardır yöneticilik yaptı ve yapıyor. Şimdiye kadar ondan böyle bir şey görmedik. Durak'a çok teşekkür ediyoruz."
Yavuz, iddialarını birer dilekçe ile Başbakan RecepTayyip Erdoğan'a, milletvekillerine ve diğer ilgili yerlere göndereceklerini, ayrıca Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2005 Salı 16:10:57
Güncelleme :26 Temmuz 2005 Salı 16:16:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?