3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Pekiyi notu için cinsel taciz!

ADANA'da görev yaptığı ilköğretim okulunda kendisinden notlarını pekiyi vermesini isteyen 4 kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen öğretmen 50 yaşındaki A.K. 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kent merkezindeki bir ilköğretim okulunda 29 Aralık 2005'de geçici görevle tarım öğretmenliği yapan A.K., iddiaya göre o zaman 13 yaşında olan 7'inci sınıf öğrencileri M.S., F.B., S.Ü. ve N.H.'ya teneffüslerde elle cinsel istismarda bulundu. Öğrenci velilerinin şikayeti üzerine öğretmen A.K. hakkında Adana 12'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Öğrenciler karakolda verdikleri ifadelerinde öğretmen A.K.'yi suçlayıp, "Bizi teneffüste yanına çağırıp `sizin boyunuz uzun' diyerek yan çeviriyordu. Çevirirken popo ve göğüslerimizi elliyordu" dedi. Yaklaşık 2.5 yıl süren yargılama aşamasında F.B. şikayetçi olurken, diğer 3 öğrenci, bazı öğretmenlerden baskı gördüklerini öne sürerek şikayetlerinden vazgeçti.

Tutuksuz yargılanan öğretmen A.K. ise iddiaları kabul etmeyerek, "Öğrenciler toplu haldeydi. Yanlarına gittiğimde `Hocam bize pekiyi (100) ver' dediler. Ben de şaka olarak yanağımı uzatıp `Alın size 100' dedim. Ondan sonra yanlarından uzaklaştım. Yüksek not vermediğim ve kendileriyle dalga geçtiğim için beni suçlamış olabilirler" diye savunma yaptı.

Mahkeme hakimi, öğretmen A.K.'yi her bir kız öğrenciye cinsel istismarda bulunmak suçundan 4.5 yıl olmak üzere toplam 18 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Kararı temyiz eden öğretmen A.K.'nin, geçen yıl emekli olduğu ve hacca gittiği belirtildi.

DHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 17:43:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?