1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Performansıyla büyüledi

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 18.'si organize edilen 'Uluslararası Altın Koza Film Festivali' kapsamında kente gelen sinema ve sanat dünyasının ünlü isimleri, Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen 'Sinema Dayanışma Gecesi'nde buluştu.

Etkinlikte sahne alan Funda Arar ise, konser öncesinde İHA muhabirine samimi açıklamalarda bulundu. Arar, festivalle birlikte Adana'da bulunmanın çok keyifli ve güzel bir duygu olduğunu ifade ederek, Türk sinemasının gelişimi noktasında 'Altın Koza'nın önemli bir misyon üstlendiğini düşündüğünü dile getirdi.

"DEVLETİN DE SİNEMAYI DESTEKLEMESİ GEREK"

Kendisinin de sıkı bir sinema tutkunu olduğunu ve elinden geldiğince gösterime giren tüm filmleri izlemeye çalıştığını anlatan Arar, sinema alanındaki üretime de kendince katkıda bulunmak istediğini belirtti.

Arar, Türk sinemasında özellikle son dönemlerde çok kaliteli filmler ortaya konulurken, uluslararası alanda alınan önemli ödüllerinse önemli bir gurur kaynağı olduğu yorumunda bulundu. Türk sinemasının bir sektör haline gelebilmesi için halkın da desteğinin şart olduğunu ancak bu desteğin tek başına yeterli olmayacağını, devletin de sinemaya destek vermesinin bir zorunluluk olarak öne çıktığını vurgulayan Arar, 'korsan'dan dert yandı ve bunun önüne geçilmesi çağrısında bulundu.

"DAHA ALBÜM ÇIKMADAN İNTERNETTE YAYINLANDI"

Korsanın önüne bir türlü geçilemediğini, 'Aşkın Masum Çocukları' adlı albümünün piyasaya çıktıktan 2 gün sonra korsanının da satışa çıkartıldığını anlatan Arar, hatta bir önceki albümü henüz çıkmadan söz konusu albümde yer alan parçaların internetteki sitelerde yer aldığını ifade etti.

"Albüm almak artık insanlara bir zulüm gibi geliyor" diyen Funda Arar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Her nedense albüm için belirlenen ücreti ödemek istemiyorlar. Müzik sanki paraya layık görülmeyen, basit, böyle her yerde dinleyebileceğimiz ve çok çabuk tüketebileceğimiz bir hale geldi. Bu çok üzücü bir durum. Ve bu anlayış bizi ve sanatçıları çok üzüyor doğrusu."

"TÜRKİYE'DE MÜZİK GELİŞMİYOR, AKSİNE YERİNDE SAYIYOR"

Türkiye'de müziğin çok fazla gelişim göstermediği ve sürekli yerinde saydığı yönünde tespitte bulunan Arar, "Yeniliğe açık çok fazla insan yok doğrusu. Yeni bir şeyler yapmak, çok farklı bir tarzda çıkmak cesaret istiyor. Bizler belirli bir yılı attık. Müziğimizi tanıtıp, belirli bir şeyleri ispat ettik ve bugünlere geldik. Ancak bizler bile sektörün bu durumu yüzünden bazen istediğimiz şeyleri yapamıyoruz. Yapımcılar da bu konuda haklı ve risk almak istemiyorlar. Zaten albümler satmıyor. Düşünebiliyor musunuz, bugün bir albümün 100 bin satmasını muhteşem bir rakam olarak görüyoruz. Ne acı ki, bunlardan bahsediyoruz" diye konuştu.

"FİLM YA DA DİZİDE OYNAMAK YERİNE KOMEDİ YAPMAK İSTERİM"

Yeni bir film ya da dizi çalışmasında yer alıp almayacağı yönündeki bir soruya Arar, hayranlarının kendisini böylesi bir çalışmanın içinde görmek istemediğini, kendisinin de bu karar doğrultusunda hareket ettiğini anlattı.

Arar, "Kendimle ilgili bir araştırma yaptırdım ve kendimle ilgili tahmin ettiğim şeyleri gördüm bu araştırmalarda aslında. 'Funda Arar'ı bir dizide görmek ister misiniz?' şeklindeki bir soruya hiçbir hayranım 'Evet' demedi ve beni daha çok müzisyen kimliğimle görmek istediğini dile getirdiler. Açıkçası ben tiyatro yapmak istiyorum. Sinema da olabilir ama tiyatro daha çok ağır basıyor. Aslında komedi yapmak istediğimi de söyleyebilirim. Ama her nedense komediyle beni bağdaştıramıyorlar. Çünkü duygusal parçalar söylüyorum genelde, bu yüzden de komediyle beni bir arada düşünemiyorlar. Ama benim sahnem çok neşelidir. Biz de eğleniriz, seyircilerimiz de eğlenir" ifadesini kullandı.

"KOMEDİYİ ÇOK SEVİYORUM, KEŞKE BİR KOMEDİ DİZİSİNDE OYNASAM"

İlk dizisinin ulusal bir televizyon kanalında ekrana gelen 'Ruhsar' adlı dizi olduğunu hatırlatan Funda Arar, söz konusu dizide oynarken çok eğlendiğini ancak dizinin çok zor bir şey olduğunu dile getirdi. Arar, "Müzikte sürekli kendinizi yenilemek ve çalışmak zorundasınız. Ama bir dizide rol alırken, haftanın 4-5 günü sette olmak zorunda kalıyorum. Bu durum da müzik çalışmalarımı çok arka plana atıyor. Bu yüzden dizide rol almak beni kasar. Tiyatro bana daha sıcak geliyor. Orada da sahnedesiniz, birebir hayranlarınızla birliktesiniz. Komediyi çok seviyorum, keşke bir komedi dizisinde oynasam. Yani öyle bir başrol falan da beklemiyorum. Ufak bir şeyde olsa oynarım. Ben çok komik kadınımdır" dedi.

'Nuri Bilge Ceylan yeni bir film projesinde size teklifte bulunsa ne hissedersiniz?' şeklindeki bir soruya ise Arar, şu yanıtı verdi:

"Nuri Bilge Ceylan'ın benimle ne işi var? Hem ben öyle büyük hayallerin peşinde değilim. Yüzünüz, tarzınız yönetmenin kafasında kurguladığı karaktere birebir uyuyordur, belki bir gün öyle bir teklif gelebilir. Hiç belli olmaz."

iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2011 Çarşamba 12:13:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?