2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

'Petro-Enerji Zirvesi' 21 Ekim'de

Doğu Akdeniz Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED), 21 Kasım'da Ceyhan'da, 'Petro-Enerji Zirvesi' düzenleyecek. Zirveye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de katılacak.

DASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, zirvenin Ceyhan Sanayici ve İşadamları Derneği (CEYSİAD) ev sahipliğinde, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği (TKSD) işbirliğiyle düzenleneceğini söyledi.

Organizasyona; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı, Çalık Holding, Petrol Ofisi, Shell, BIL ve Socar -Turcas üst düzey yöneticilerinin katılacağını belirten Onatça, "Zirvede bölgedeki gelişmeleri hükümet ve yatırımcı kuruluşlar açısından ele alacağız. Hangi yatırımların ne zaman gerçekleşeceğini, hukuki hazırlıkları ve bölge iş dünyasının bu gelişmelere yapabileceği katkıyı konuşacağız" dedi.

Onatça, son yıllarda, 'Ceyhan Rotterdam olacak' beklentisinin gündemden düşmediğini ancak bununla ilgili somut gelişmeler elde edilmemesinin sıkıntısının yaşandığını belirterek, "Bölgemiz artık Ceyhan'ın bir enerji üssü olduğunu gözleriyle görmek istiyor. Bunun için de ilgili tarafların buluşması gerekiyordu. Konuyla ilgili ilk büyük çalışma, düzenleyeceğimiz zirve olacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 12:23:40
Güncelleme :24 Ekim 2008 Cuma 12:27:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?