2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Petro-Enerji Zirvesi Ceyhan'da

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in de katılımıyla "Doğu Akdeniz Petro-Enerji Zirvesi" düzenlenecek.

Ceyhan Sanayici ve İşadamları Derneği (CEYSİAD) Başkanı Cengiz Özal, düzenlediği basın toplantısında, dünyada enerjinin öneminin her geçen gün arttığını, Ceyhan'a da "petrol ve enerji üssü" olma görevinin verildiğini söyledi.

Özal, "Bölgemiz ve ülkemiz için önemli olan bu görev bir fırsattır. Yapılacak yatırımlardan bölgesel faydayı maksimize etmek gerekir. Ne yazık ki yürütülen faaliyetlerin siyasi dalgalanmalarla dönem dönem aksadığını görmekteyiz. Ceyhan Enerji Endüstri İhtisas Bölgesi'nin kurulmasıyla ilgili kanun ve yönetmelikler 2007 yılında oluşturulmasına rağmen, sonuca yönelik adımlar atılmamıştır. Bu yüzden kamuoyunda bazı endişeler oluşmuştur" dedi.

Özal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in katılımıyla 21 Kasım'da Ceyhan'da yapılacak olan Doğu Akdeniz Petro-Enerji Zirvesi'nde bu endişelere bir nokta konulmasını umut ettiklerini sözlerine ekledi.

Zirveye Bakan Güler'in yanı sıra Adana Valisi İlhan Atış, EPDK Başkanı Hasan Köktaş, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği Başkanı Timur Erk, Doğu Akdeniz Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Süleyman Onatça, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Başkanı Celal Beysel ve bazı firma yetkililerinin katılması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 16:46:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?