4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Petrol hırsızlarına suçüstü

Adana'da Botaş'ın Kerkük-Ceyhan-Kırıkkale petrol boru hattından hırsızlık yapan 7 kişi, jandarmanın düzenlediği operasyonla suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Botaş Petrol Boru Hattı'ndan hırsızlık yapıldığı yönünde ihbar alan Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, teknik takip başlattı. Yapılan çalışmaların ardından düzenlenen operasyonda, M.T. liderliğindeki 7 kişilik suç çetesi merkez Yüreğir ilçesine bağlı Kılıçlı köyü yakınlarında Kerkük-Ceyhan-Kırıkkale petrol boru hattından 20 ton ham petrolü çalıp bölgeden uzaklaşmak isterken yakalandı.

Hırsızlık çetesinin lideri M.T. ile A.T., B.B., L.K., F.K., A.T ve M.E. adlı kişilerin gözaltına alındığı operasyonda, içerisinde 20 ton ham petrol bulunan tanker, 1 otomobil, 1 motosiklet, 20 metre hortum, 2 adet kelepçe, 3 adet el feneri, 3 adet demir boru, 3 adet kazı malzemesi, 1 adet akü ile boru hattından hırsızlıkta kullanılan çeşitli malzemeler ele geçirildi.

Zanlıların boru hattındaki yüksek basınçtan dolayı toplu iğne başı kadar delik açmak için özel matkap kullanıp, kelepçe ve vana düzeneği kurduktan sonra hortum takarak 8 dakika gibi kısa bir sürede 20 ton petrolü tankere doldurdukları tespit edildi. Zanlılar, yapılan tahkikatın ardından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 20:58:11
Güncelleme :15 Mayıs 2009 Cuma 21:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?