30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Peyzaj Mimarları Adana'ya hayran oldu

Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Ayşegül Oruçkaptan, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin yasal düzenlemelerle yaptığı peyzaj uygulamalarının Türkiye'deki bütün belediyelere örnek olması gerektiğini söyledi.


Oruçkaptan, Genel Merkez Genel Sekreteri Radife Kalçak, Adana Şube Başkanı Ramazan Doğru, 2. Başkan Selda Toprak ve Şube Yazmanı Özlem Aytok ile birlikte Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ı makamında ziyaret etti.
Adana'da gezdikleri alanlar ile parkalardaki peyzaj uygulamalarına hayran kaldıklarını söyleyen Oruçkaptan, kent içindeki bütün açık ve yeşil alanların halk sağlığını ve psikolojisini doğrudan etkileyen alanlar olduğunu söyledi. Oruçkaptan ayrıca; bu alanların arttırılması ve işin uzmanları tarafından düzenlenmesi hususunda Başkan Durak'ın yaptığı yasal düzenlemeler ve çalışmaların bütün belediyelere örnek olması gerektiğini ifade etti.

 
Adana'da yeni imar yönetmeliğiyle getirilen yenilikler ve 5216 sayılı yasaya dayanarak oluşturulan düzenleme kriterlerine bağlı olarak; yeşil alanların arttırılması, peyzaj projelerinin meslek hiyerarşisine uygun hazırlanması konusundaki çalışmalarından dolayı Başkan Durak'a teşekkür etmek için Ankara'dan geldiklerini kaydeden Oruçkaptan, "Sayın Başkan peyzaja ve çevreye verdiği önemi yaptığı yasal düzenlemeler ve uygulamalarla Adana'da kanıtladı" dedi.


Peyzaj Mimarları Odası Genel Merkez yöneticilerini makamında kabul eden Başkan Durak, "Çevre tahribatı küresel ısınmayı tetikleyen bir etkendir" dedi. Hızlı nüfus artışının ve hızlı yapılaşmanın da çevresel kirliliğe neden olduğunu söyleyen Durak şunları söyledi:


"Bu olumsuzluklara karşı, düzenli ve yaşanabilir bir çevre oluşmasında belediyelere ve belediyecilere büyük görevler düşmektedir. Adana Büyükşehir Belediyemiz bu duyarlılığı yıllar önce göstererek Kentsel Tasarım Birimini kurmuştu. Bugün de yeni düzenlemelerle bu birimin çalışmalarını daha aktif hale getirdi. Bünyesinde mimarlar ve peyzaj mimarlarının görev yaptığı bu birimde yeşili bol olan, daha düzenli ve yaşanabilir bir çevre için halkın menfaatlerinin ön planda tutulduğu çalışmalar yürütülmektedir. Bütün belediyeler kentsel tasarım birimleri oluşturarak yasal düzenlemelerle bu birimin çalışmalarına destek vermelidir."

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2007 Çarşamba 16:29:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Niyazi TURAÇ IP: 88.231.183.xxx Tarih : 4.07.2007 20:24:39
Merkezpark'ın yerindeki eski portakal bahçeleri kesilirken(pislikten temizlenirken) yeşil alan tahrip ediliyor diye kıyameti koparanlar şimdi ne düşünüyorlar merak ediyorum. Bundan sonra Adana'mızın adı merkez parkla birlikte anılacaktır. Başkanımıza teşekkür ediyorum.