4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Pil toplayan öğrencilere ziyafet

KULLANILMIŞ PİL TOPLAYAN ÖĞRENCİLERE KEBAP ZİYAFETİ

Adana'nın merkez Sarıçam ilçesinde başlattıkları "Gelecek İçin Kullanılmış Pilleri Geri Getir" kampanyası çerçevesinde atık pilleri toplayan öğrenciler, öğretmenleri tarafından kebap ziyafeti ile ödüllendirildi.

Uluğ Bey İlköğretim Okulu'nda görevli sınıf öğretmeni Orhan Bülbül, pillerin insan sağlığına ve çevreye çok büyük zararları olduğunu belirterek, "Bu pillerin gelişigüzel çöplere atılması, doğrudan veya dolaylı olarak çevre açısından büyük tehlikeler yaratır. Metaller toprağa ve oradan da yeraltı sularına karışabilir. Pillerin içindeki tüm maddelerin zararı kimi zaman öldürücü boyuta ulaşabilir. Toprağa karışarak hayvanların yediklerinden ya da sulardan insan vücuduna karışır. Bir küçük kalem pil 4

metrekare toprak kirletir ve bu toprağı üretim yapamaz hale getirir" dedi.

Öğrencileriyle kampanya başlatarak duyarlı bir toplum oluşturmayı hedeflediklerini belirten Bülbül, "İnşallah örnek teşkil eder. Ayrıca kampanyaya katılım gösteren öğrencilerimize ödül olarak kebap yediriyoruz" diye konuştu.

Öğrenciler ise, kampanya nedeniyle pil konusunda çok bilinçlendiklerini ve sadece okulda değil, çevrelerindeki herkesi bu konuda aydınlatmaya çalıştıklarını söylediler.

KULLANILMIŞ PİL TOPLAYAN ÖĞRENCİLERE KEBAP ZİYAFETİ
KULLANILMIŞ PİL TOPLAYAN ÖĞRENCİLERE KEBAP ZİYAFETİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 11:40:02
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 14:12:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?