30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Piliç etinde fiyat indirimi

Ramazan'da yoğunlaşan piliç eti satışlarının, bayram sonrası yüzde 40-50 oranında azalmasının ardından, sektörde kriz beklentisine giren üreticilerin, bu durumu aşmak için fiyatları yüzde 10-15 oranında düşürdüğü bildirildi.

Adana'da üretim yapan Beyza Piliç Genel Koordinatörü Necmettin Çalışkan, özellikle dar gelirli vatandaşın tercih ettiği tavuk eti tüketiminde, değişen piyasa şartları ve bayramda yapılan harcamalar nedeniyle yaşanan azalışın sektörün tüm temsilcilerini endişelendirdiğini kaydetti.

Çalışkan, Ramazanın geçmesiyle tüketicilerin başta beyaz ve kırmızı et ürünleri olmak üzere birçok gıda ürününün tüketimine ara verdiğini, satışların daralmasıyla piliç eti üreticilerinin sektörde kriz beklentisi içine girdiğini ve fiyatları aşağıya çektiğini ifade ederek, şunları söyledi:
“Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte, tüketim de gittikçe daraldı. Tüketicinin piliç etine talepte bulunmaması, stokların da artmasına neden oldu. Tavuk etinin depoda saklama koşullarının zorluğu, enerji giderleri ve buna bağlı olarak depolama maliyetlerinin yüksek olması, üretici firmaları arayışa yönlendirdi.

Diğer üreticiler gibi biz de ürünü depolama yerine, 'kaça satılırsa satılsın yeter ki elimizde kalmasın' mantığıyla elden çıkarıyoruz. Bu sayede stoklarımızı eritmeyi amaçlıyoruz. Bu indirim hem dar gelirlilerin hem de tavuk üreticilerinin lehine olacak.”

YAZ DÖNEMİNDE 4 YTL'LİK PİLİÇ ETİ, ŞİMDİ 3,5 YTL

Çalışkan, yaz döneminde 4 YTL'den satışa sunulan tüm piliç etinin 3,5 YTL'ye, 5,75 YTL'den satılan tavuk bonfilenin de 5.25 YTL'ye gerilediğini söyledi.

Perakende satış fiyatlarının aşağı çekilmesiyle tüketimde ciddi artış beklenmediğinin de altını çizen Çalışkan, “En azından oluşacak muhtemel kriz öncesi tedbir almış oluyoruz. Satışların 15 Kasım'dan itibaren normale dönmesini bekliyoruz” dedi.

Çalışkan, daha önce üretimin talebe göre fazla olmasından kaynaklanan düşük fiyat tarifesinin tüketiciye yansımadığını vurgularken, “Geçmişte fiyattaki indirimler, sadece aracılara yarıyordu. Şimdi ise üreticiler, kendi kurdukları perakende satış ağı sayesinde tüketiciyle doğrudan muhatap oluyor. Böylece, tüketici sektördeki indirimden anında faydalanabiliyor” diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 13:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?