2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Pist ışıkları arızalandı, uçaklar gecikti

ADANA Havalimanı'nda, pist ışıklarının arızalanması nedeniyle, uçak seferleri bir süre ertelendi. Uçaklar, arızanın giderilmesinin ardından 3 saat rötarlı kalkış yaptı, İstanbul'dan Adana'ya gelmesi planlanan bir yolcu uçağı da Gaziantep'e indi.


Adana Havalimanı'nda, dün saat 18.30 sıralarında kabloların yer altına alınması çalışmaları sırasında pist ışıklarında arıza meydana geldi. Arıza nedeniyle yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki pist, karanlığa gömüldü. Yetkililer, arızanın giderilmesi için çalışma başlatırken, 19.10 ve 19.20 saatlerinden Adana'dan İstanbul'a gitmesi planlanan 2 sefer ertelendi.


İstanbul'dan saat 19.30'da Adana'ya hareket eden 1 yolcu uçağı da Gaziantep'e yönlendirildi. Havalimanı yetkilileri, meydana gelen arızanın giderilmesinin ardından, seferlerin başlayacağını belirtti.


İstanbul’a gitmek için havaalanına gelen yolcular, rötar nedeniyle saatlerce beklemek zorunda kaldı. İç hatlar girişindeki bekleme salonunda yoğunluk oluştu, yolculardan bazıları ağaç altlarında, bazıları da banklara yatarak beklemeyi tercih etti. Uçağın kalkış saatini bekleyen yolculara, kumanya dağıtıldı. Saatler öncesinden havaalanına gelen yolcular, yetkililere tepki gösterdi.


Devlet Hava Meydanları yetkilileri, arızanın giderilemeyeceği ihtimalini göz önünde bulundurularak, iç ve dış hatlarda bekleyen yolcular için konaklamak için otel ve otobüs rezervasyonu yaptırdı. Yaklaşık 3 saatlik çalışma sonucu arızanın giderilmesinin ardından uçaklar kalkış yaptı.


Adana Havalimanı'ndan sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Develi, havalimanında kabloların yer altına alınması çalışmaları sırasında pist ışıklarında arıza meydana geldiğini ve hava trafiğinin bir süreliğine ertelendiğini söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 10:13:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?