2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

PKK yandaşlarına vatandaş dayağı

Adana'da, terör örgütü lehine slogan atan grup ile vatandaşların taş ve sopalarla birbirine girdiği kavgaya polis müdahale etti.

Eminağa Caddesi 50 kişilik bir grup, terör örgütü PKK ve terörist başı Abdullah Öcalan lehine slogan attı.

Ateş yakarak yolu trafiğe kapatmak isteyen grup, daha sonra Bey Mahallesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

Grup, evleri ve cadde üzerinde bulunanları taşlamaya başladı. Bunun üzerine grup ile vatandaşlar karşılıklı olarak birbirlerine taşlar ve sopalarla saldırmaya başladı. Birçok kişinin hafif şekilde yaralandığı olaya Çevik Kuvvet ekibi müdahale etti. PKK yandaşları, daha sonra ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Bir süre sonra Çarşamba Pazarı üzerinde yeniden toplanan PKK sempatizanları, ateş yakarak gösterilerine devam etti. Göstericiler, polis ekiplerine de taşlarla saldırdı. Çevik kuvvet polisi, panzerlerle üzerine gittiği grubu, tazyikli su ve göz yaşartıcı bomba kullanarak dağıttı.

Göz yaşartıcı gaz, rüzgarın ters yönde esmesiyle polis ekiplerini, olayları görüntüleyen basın mensuplarını ve vatandaşları da etkiledi.

Olayın sakinleşmesinin ardından yaklaşık 150 kadar çevik kuvvet polisi, yeniden bir taşkınlığın çıkmaması için gecenin geç saatlerine kadar mahallede güvenlik önlemi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 10:36:34
Güncelleme :18 Ekim 2008 Cumartesi 11:29:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?