4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

PKK'lıların dönüşü protesto edildi

ADANALILAR PKK'LILARIN EVE DÖNÜŞÜNÜ PROTESTO ETTİ

Adana'da, PKK'lıların eve dönüşü ve kahraman gibi karşılanması protesto edilerek yürüyüş düzenlendi.

Merkez Saraçıma ilçesine bağlı Sofulu beldesinde toplanan vatandaşlar PKK'lıların Türkiye'ye gelmesine ve kahraman gibi karşılanmasına tepki gösterdi.

Yaklaşık 500 kişilik grup ellerinde dev Türk bayrakları ve dövizlerle, Kozan Yolu'ndan sloganlarla yürüyüşe geçti. Ellerinde "Hepimiz Mehmetçiğiz" ve "Tür bir milletin adı değil. Türk olmak adam olmaktır" yazılı dövizleri taşıyan grup "Kahrolsun PKK" şeklinde sloganlar atarak yürüdü. Yaklaşık 3 kilometre yürüyen vatandaşlar dev Atatürk posterleri açarken, vatandaşlara yürüyüş boyunca yaklaşık 50 çevik kuvvet polisi eşlik etti. Polis 3 kilometre boyunca vatandaşları güvenlik kordonu altına aldı.

Protestocular Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ne kadar yürüdükten sonra buruda bir açıklama yaptı. Açıklamayı yapan Avukat İsmail Korkmaz, son günlerde dış ve iç mihraklar tarafından yürütülen yıkım politikasına karşı çıkmak için yürüyüş düzenlediklerini söyledi. Korkmaz, gerçekleştirilen yıkım projesinin en son ve en hain olanının yaklaşık 10 gün önce 35 PKK'lının Türkiye'ye girmesi ve kahraman gibi karşılanması olduğunu savunarak, "Hiçbir sorgu ve suale muhatap bırakılmadan dağdan indirilen ve adeta ayaklarına kırmızı halı serilerek karşılanan PKK terör örgütü militanlarının serbest bırakılmasıyla yıkım projesinin yeni bir aşamasını yaşamaktayız" dedi.

Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir siyasi af projesinin duyarlı vatandaşları derinden üzdüğüne dikkat çeken Korkmaz şunları kaydetti:

"Vatan uğruna aç susuz kalarak dağlarda vatan savunması için kolunu bacağını kaybeden, protezlerle yaşamak zorunda kalan gazilerimiz ve yurduna ay yıldızlı bayrakla dönen şehitlerimizin çabasını bizler boşa çıkartmayacağız. Mahallesinde, kasabasında, ilinde farklı etnik kökenle kardeşçe yaşana bizlerin sabrı zorlanmamalıdır."

Korkmaz, Misak-i Milli ve Tekalif-i Milliye kanunlarıyla, Balkanlarda, Çanakkale de, şehit kanlarıyla kurulan bu vatanın kapalı kapılar ardında içi boş açılım düzmeceleriyle pazarlığa konu edilemeyeceğini söyledi. Açıklamanın ardından protesto yürüyüşü yapan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

ADANALILAR PKK'LILARIN EVE DÖNÜŞÜNÜ PROTESTO ETTİ
ADANALILAR PKK'LILARIN EVE DÖNÜŞÜNÜ PROTESTO ETTİ
ADANALILAR PKK'LILARIN EVE DÖNÜŞÜNÜ PROTESTO ETTİ
ADANALILAR PKK'LILARIN EVE DÖNÜŞÜNÜ PROTESTO ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 18:36:00
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 23:04:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?