4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Polis biber gazıyla yakaladı

Adana'da bir marketten 6 bin TL değerinde sigara çalan şahıs, polisi alarma geçirdi. Zanlı, saklandığı inşaattan biber gazı kullanılarak etkisiz hale getirildi.
 

Alınan bilgiye göre olay, saat 02.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesindeki Şehit Duran Mahallesi, Manisalı Alibey Caddesi üzerindeki Yüksekdağ Market'te meydana geldi. Hakan Y., levye ile marketin kilidini kırarak içeriye girdi. Alarm çalmasına rağmen marketten çıkmayarak sigaraların bulunduğu rafa doğru yönelen zanlı, yanında getirdiği çuvala ve koliye yaklaşık 6 bin TL değerindeki sigaraları doldururken, market sahibi Hüseyin Yüksekdağ, cep telefonuna gelen alarm ihbarını polise bildirdi. Kısa sürede
olay yerine gelen polis ekipleri, zanlıyı çaldığı sigaralarla birlikte kaçarken gördü. Hakan Y. polisin 'dur' ihtarına karşılık bir elini havaya kaldırarak kaçmaya devam edince polis, zanlının silahının olduğunu düşünerek havaya bir kaç el uyarı ateşi açtı. Zanlı durmayarak inşaat halindeki boş bir binaya saklanırken, olay yerine çok sayıda polis ekibi geldi. Zanlının bulunduğu inşaata operasyon düzenleyen ekiplerin ikna çabalarına rağmen teslim olmayan zanlı biber gazı kullanılarak etkisiz hale getirilirken, bu sırada birçok polis de gazdan etkilendi. Gözaltına alınan Hakan Y., Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis, Hakan Y. ile birlikte bir kişinin daha binada olabileceğini düşünerek aramalarına devam etti. Ancak, binada başka birine rastlanmazken, bir çuval içerisinde çok sayıda sigara ele geçirildi.


Zanlının hırsızlıktan çok sayıda sabıkasının bulunduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 10:02:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?