4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Polis kıyafetiyle soygun

Polis kıyafeti giymiş 4 kişi, otoyolda durdurdukları Suriyeli ailenin otomobilinden uyuşturucu arama bahanesiyle yüksek miktarda para alarak kaçtı.

Edinilen bilgiye göre, Suriye'den bayram tatili için Mersin'e hareket eden Muhammed Moujahed Fattal (53) yönetimindeki 875755 plakalı otomobil, Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolu Adana doğu gişelerinden yaklaşık 10 kilometre ilerde polis kıyafeti giymiş 4 kişi tarafından durduruldu.

Araçta uyuşturucu bulunduğu yönünde ihbar olduğunu, bu yüzden arama yapacaklarını kaydeden şahıslar, Fattal ve ailesini araçtan uzaklaştırdı. Arama sırasında sahte polisler, el çantasında buldukları toplam 2 bin 300 doları aldı.

Şahıslar, yüzlerini arabaya doğru çevirip, ellerini araca yasladıkları Fattal ailesinden beklemelerini isteyerek, hızla kaçtı. Soyulduğunu anlayan Fattal, çevredeki vatandaşların da yardımıyla 155 Polis İmdat hattını aradı.

Sarıçam Polis Merkezi'ne getirilen Fattal, ifadesinde, bayram tatilini Türkiye'de geçirmek istediklerini, Mersin'de bir otel ile anlaştıklarını ve bugün sabah yola çıktıklarını anlattı. Fattal, böyle bir durumda karşılaşmayı ummadıklarını belirterek, tatillerini yarıda keserek ülkelerine dönmeyi düşündüklerini söyledi.

Bu arada, ekipler, görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda 34 BZ 7475, 34 AN 7475, 34 DU 7475 plakalı araçlara yönelik araştırma başlattı. Olaydan kısa süre sonra Asayiş Şube Müdürü Ahmet Aydemir de polis helikopteriyle arama çalışmalarına havadan katıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2009 Salı 23:41:55
Güncelleme :22 Eylül 2009 Salı 23:54:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?