4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Polis memurunu sevindiren karar

Adana'nın Ceyhan ilçesinde "Dur" ihtarına uymayarak motosikletle kaçan kişilere ateş ederek 1 kişinin ölümüne neden olan polis memurunu ilk önce 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, 5 yıl süreyle hükmün geri bırakılmasına karar verdi. "Dur" ihtarına uymayarak motosikletle kaçan kişilere ateş ederek 1 kişinin ölümüne neden olan polis memuru H.İ.Y. hakkında Ceyhan 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'taksirle adam öldürmeye sebebiyet vermek' iddiasıyla açıldı.

29 Kasım 2006 tarihinde görülen ilk duruşmada mahkeme heyeti, suçun 'kasten adam öldürmek' fiili kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine kanaat getirerek, 'görevsizlik kararı' verip dosyayı Ceyhan Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Ceyhan Ağır Ceza Mahkemesi ise 19 Ocak 2007 tarihinde olayda kasıt olmadığı ve sanığın 'taksirle adam öldürmeye sebebiyet vermek' suçundan yargılanması gerektiğine kanaat getirerek görevsizlik kararı verip, dosyayı Yargıtay'a gönderdi. Bu aşamada müdahil avukatı Gülşen Battal, Ceyhan Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararına ilişkin bir üst mahkeme olan Osmaniye Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. Battal'ın itirazını kabul eden mahkeme, olayda kasıt olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak yetkili mahkemenin Ceyhan Ağır Ceza Mahkemesi olduğuna karar verdi.

1 Ağustos 2007 tarihinde Ceyhan Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar görülmeye başlanan dava ilk duruşmasında durduruldu. Dosyayı 2 duruşma ve 3 ayrı mahkeme dolaştırdıktan sonra '4483 Sayılı Devlet Memurlarının Yargılanmasına İlişkin Kanun' gereğince mahkeme heyeti, Ceyhan Kaymakamlığı'na yazı göndererek, polis memuru H.İ.Y.'nin yargılanmasına ilişkin izin istedi. İzin çıktıktan sonra görülen dava, 29 Haziran 2009 tarihinde karara bağlandı. Mahkeme heyeti, "Dur" ihtarına uymadığı için 19 yaşındaki Murat Kasap'ı öldürdüğü gerekçesiyle polis memuru H.İ.Y.'ye 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, daha sonra 5 yıl süreyle hükmün geri bırakılması kararı verdi. Polis memuru H.İ.Y., 5 yıl içinde buna benzer bir suç işlemezse hapis yatmayacak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 15:35:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
GÖKHAN GÜLBAZFİDAN IP: 78.189.76.xxx Tarih : 2.07.2009 18:44:20

BU RAHMETLİNİN TEK SUÇU A2 EHLİYETİ OLMAMASIYDI..İZMİRDEKİ OTOMOBİLİN İÇİNDE ÖLDÜRÜLEN GENCİN DE DOSYASI YAKINDA KAPANIR ONUNDA SUÇU EHLİYETSİZ OLMASIYDI...  :(