2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Polis MYO'da eğitim yılı başladı

Adana Valisi İlhan Atış, Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksekokulu'ndan yetişen polislerin, kendilerine taş atan çocuklara şeker ve top dağıtarak karşılık verdiğini söyledi.

Atış, Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksekokulu'nun 2008-2009 eğitim-öğretim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türk polisinin, son dönemde modern ve çağdaş eğitim sayesinde çok iyi bir seviyeye geldiğini ifade etti.

Atış, Türkiye'nin Avrupa'nın en büyük 6., dünyanın ise en büyük 17. ekonomisi olduğunu hatırlatarak, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 85. yılını kutladığımız şu günlerde, 85 yılda ülkemiz çok yol kat etti. Türkiye daha da ileri gidecek. Dünya döndükçe Türkiye Cumhuriyeti var olacak. Varlığımıza kastedecek hiçbir güce izin vermeyeceğiz" dedi.

Türk polisinin, insan haklarına karşı saygısızlık yapmadan tüm olumsuzluklara rağmen görevini yerine getirdiğini vurgulayan Atış, Türk polisinin, halkın huzur ve rahat bir ortamda yaşaması için gece gündüz çalıştığını kaydetti.
10 gün uykusuz kalarak bütün zor şartlara rağmen görevini yapan Türk polisinin, kendisine taş atan çocuklara şeker ve top dağıtarak karşılık verdiğine dikkat çeken Atış, şunları kaydetti:

"Türk polisi, 10 gün uykusuz kalarak görev yaparken bile kendisine taş atan çocuklara şeker ve topla karşılık vermesini işte bu okullarda öğreniyor. Okullar sayesinde Türk polisinin zaten var olan hoşgörüsü ve insan sevgisi katlanıyor."
Atış, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün çabalara rağmen dimdik ayakta duracağını, Türk halkının bu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve gazilere borçlu olduğunu söyledi.

Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mahmut Çakır da, bugüne kadar 5 bin 810 öğrencinin polis adayı olarak mezun olduğu okulun bu yıl ise 1. ve 2. sınıf olmak üzere toplam 481 öğrencisi bulunduğunu ifade etti.

Polisliğin, günümüzde bireylerin yaşamını doğrudan etkileyecek uygulamaları yapan mesleklerin başında geldiğini belirten Çakır, "Demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkesinin önem kazandığı günümüzde, polisin bilgi ve teknoloji olarak kendisini yenilemesi zaruret haline gelmiştir. Bu nedenle polis okullarında mesleki derslerin yanı sıra hukuk bilgisi, halkla ilişkiler, toplum psikolojisi, davranış bilimleri ve meslek ahlakı dersleri okutulmaktadır. Hedefimiz Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Cumhuriyet'in temel değerlerini özümsemiş, topluma yardım ve hizmet etmeyi gaye edinen polislerin yetiştirilmesidir" dedi.

Konuşmaların ardından Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nejat Erk 2008-2009 eğitim-öğretim yılının ilk dersini verdi. Dersin ardından öğrenciler, Polis Oratoryosu'nu sundu. Oratoryoda polisin özelliklerini marş eşliğinde anlatan ve en sonunda Türk bayrağı açan öğrenciler, çok beğenildi.

Açılış törenine; 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Cebe, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 15:06:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?