2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Polise 50 metre mesafede soygun!..

Adana’da bulunan Altı Nokta Körler Derneği, kimliği belirsiz kişilerce soyuldu. 5 Ocak Polis Karakolu’na 50 metre mesafede bulunan Altı Nokta Körler Derneği, Ramazan Bayramı’nın ikinci günü kimliği belirsiz kişilerce soyuldu. Derneğe giren hırsızlar, yeni alınan bir televizyon ile bir müzik setini, orjinal ambalajına yerleştirerek götürdü.

Üyelerle bayramlaşmak için bugün sabah Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait Ertan İşhanı 5. kattaki derneğe gelen Şube Sekreteri Caner Cangert, dış kapı ve camların kırıldığını fark etti. Olay üzerine önce Dernek Başkanı Gökhan Kaniömri’yi, sonra da polisi arayan Şube Sekreteri Cangert, hırsızlara da lanet yağdırdı.

Olay yerine gelen polis, kapıda 14-15 yaşlarındaki bir çocuğa ait olduğu sanılan parmak izleri tespit ederken, televizyon ve müzik setinin bulunduğu odanın önce çatal ve makasla açılmak istendiği, zorlama sonucu makasın kırılması üzerine de diğer odalarda bulunan bir demir parçasıyla kapının kırıldığı belirlendi.

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Kaniömri, 1994 yılında kurulan dernekte bugüne kadar hiçbir şekilde hırsızlık olayı yaşanmadığına dikkat çekerek, "Hırsızlar bayramda da rahat vermedi. Artık toplum olarak bu insanlara karşı birlik olmalıyız. Herkes gördüklerine seyirci kalırsa hırsızlığın, kapkaçın önü alınamaz. Adamlar gece vakti işyerinin kapısını, camını kırıp içeriye girerken, kimse duymamış, görmemiş. Üstelik, daha iki hafta önce aldığımız televizyon ve müzik setini sanki elleriyle koymuş gibi orjinal kutularına yerleştirerek götürmüşler. Yazıklar olsun. Bizim gibilere bunu yapanlarda vicdan, merhamet hiç olmaz" dedi.

Başkan Kaniömri, hırsızların 1,5 milyar lira değerindeki bilgisayarların bulunduğu yan odaya girmemesini büyük şans olarak nitelerken, iş hanına demir kapı yaptırılması konusunda kiracıların ilgisiz kalmasını ise eleştirdi.

adana
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2004 Salı 16:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?