5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Polise kınama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1. Adana Uluslararası Ekonomik İşbirliği Forumu’na katılmak üzere geldiği Adana’da, TEKEL işçilerinin yaptığı eyleme yönelik polisin tutumu kınandı.

İşçi Partisi (İP) Adana İl Başkanı Sedat Memili, TEKEL Adana Sigara Fabrikası’nda örgütlü Tek Gıda-İş Sendikası Güney Anadolu Bölge Şubesi Temsilcisi Gürsel Diiliçıkık ve eylemde biber gazından etkilenen bazı işçilerle birlikte basın açıklaması yaptı.

18 Şubat 2005 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1. Adana Uluslararası Ekonomik İşbirliği Forumu’na katılmak üzere geldiği Adana’da TEKEL işçilerinin yaptığı eylemi desteklediklerini belirten Memili, işçilere karşı kullanılan sert tavrı da kınadı. Memili, "Hortumculara, vurgunculara sesini çıkarmayan, Günedoğu Anadolu’da ayrılıkçılığı kışkırtan ABD Adana Konsolosu’na, Süleymaniye’de Türkiye’nin başına çuval geçirenlere, Telafer’deki ABD saldırılarına sesini çıkarmayan AK Parti Hükümeti, ’TEKEL vatandır, vatan satılamaz’ diyen, iş yerlerini, ekmeğini yani vatanını savunan TEKEL işçisinin SEKA işçisinin üzerine polisi sürmüştür. Bu, vatan savunmasını suç gören bir anlayıştır" dedi.

Tek Gıda-İş Sendikası Güney Anadolu Bölge Şubesi Temsilcisi Gürsel Diiliçıkık da eylemde polisin çok sert davrandığını, biber gazı kullandığını söyledi. Biber gazından etkilenen 62 arkadaşının SSK Hastanesi’nde tedavi gördüğünü, 2 arkadaşının da beyin travması geçirdiğini kaydeden Diliçıkık, "Olay günü işçiler demokratik hakkını kullanmak için pankart açmak istedi. Ancak bazı polis görevlileri olayı provake etti" iddiasında bulundu.

AK Parti iktidarının ulus devleti yok etmeye, Cumhuriyetin kazanımlarını ortadan kaldırmaya çalıştığını, vatan topraklarını sattığını ileri süren Diliçıkık, "Sultan Vahdettin de işgalcilere karşı sessizdi ve milli güçleri ise bertaraf etmek istiyordu. AK Parti de bugün aynı şeyi yapıyor. Biz de Kurtuluş Savaşı veriyoruz. Bu mücadelemiz taviz vermeden sürecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2005 Pazar 14:02:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?