3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Polise önce dayak sonra gasp!

Adana'da trafikte tartıştıkları polisi darp edip silahını gasp eden 4 kişi ile suçluları saklayıp, delilleri yok etmeye çalışan 2 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, görevden çıkan resmi kıyafetli polis memurları İbrahim U. ile Ergün G., Fuzuli Caddesi girişinde 01 HB 943 plakalı otomobilin sürücüsü Öner K. (23) ile yol verme yüzünden tartıştı. Araçta bulunan Hakan C., kardeşi Gökhan C. (24) ve Emre K. da (17), polis memurlarına sopa ve bıçakla saldırdı.

Zanlılar, darp ettikleri polis memuru İbrahim U.'nun beylik tabancasıyla cep telefonu, cüzdan ve sigara paketini gasp etti. Polis memuru Ergün G. ise zanlılardan Gökhan C.'yi yakalarken, diğerleri otomobille kaçtı.

Durumun bildirmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Polis ekipleri, Gökhan C.'nin ifadeleri doğrultusunda Öner K.'yı, Akdeniz Caddesinde otomobille sıkıştırdı. Polislere tabancayla ateş açan Öner K., kısa süreli çatışmanın ardından yakalandı. Öner K.'nın kullandığı tabancanın ise gasp ettikleri polis memurunun silahı olduğu belirlendi.

Emre K. adlı zanlıyı da Akdeniz Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alınan polis, Hakan C.'nin yakalanması için de çalışmalarını sürdürürken Emniyet Müdürlüğüne gelen Emirhan S. (16), kendisinin aradıkları Hakan olduğunu söyleyerek, teslim olmaya çalıştı. Ancak ifade alınan Emirhan S.'nin, gasp suçunu öğrendikten sonra kendisini Hakan C.'nin annesi Gülhan C.'nin gönderdiğini itiraf ettiği öğrenildi.

Emirhan S. ve Gülhan C. suçluları saklamak ve delilleri yok ettikleri gerekçesiyle gözaltına aldı. Öte yandan, Hakan C.'nin babasıyla birlikte uyuşturucu kaçakçılığı suçundan Adana Tarım Açık Cezaevinde kaldığı ve olay günü izinli olarak dışarı çıktığı belirlendi. Hakan C.'nin cezaevi savcısına teslim olduğu bildirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar Gökhan C., Öner K., Emre K., Emirhan S. ve Gülhan C., "gasp, görevli polis memuruna mukavemet, delilleri karartmak, polisi oyalamak, güvenlik güçlerinden bilgi saklamak" suçlarıyla adliyeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 14:54:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?