4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Polise sanatçı desteği

KORSANLA MÜCADELEDE POLİSE SANATÇI DESTEĞİ

Adana Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret eden sanatçılar Kıraç ve Doğa Rutkay Aziz, korsanla mücadele çalışmaları kapsamında 10 ayda 460 bin korsan CD ele geçiren polise çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Ele geçirilen korsan CD ve kitapları görünce şaşkınlığını gizleyemeyen ünlü sanatçı Kıraç, "Hep söyleniyordu ama bu kadarını ilk defa gördüm. Emniyet yetkililerine teşekkür ediyorum" derken, Kıraç'a son çalışmasının korsan CD'leri hediye edildi.

Sanatçıların korsana açtığı savaşa Adana polisinden büyük destek geldi. Korsancıları yakın takibe alan Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri yılın ilk 10 ayında 459 bin 728 adet korsan CD, DVD ve kartonet, bin 693 porno CD, 10 bin 374 kitap ve 105 teyp kasetine el koydu. Olayla ilgili olarak 345 kişi hakkında yasal işlem yapılarak adli makamlara sevk edildi. Adana Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez'in, korsana karşı yürütülen mücadele ilgili olarak düzenlediği basın toplantıya ünlü sanatçı Kıraç ile Doğa Rutkay Aziz de katıldı.

Korsan kitapları ve CD'leri inceleyen Kıraç, "Kitaplar asılları gibi epey kaliteli. Ama CD'ler öyle değil. Korsan oldukları çok kolay anlaşılıyor" dedi.

Adana emniyeti olarak fikri haklara son derece duyarlı olduklarını vurgulayan Emniyet Müdürü Kesmez, "Çünkü bu konuda sanatçı arkadaşlarımız çok büyük emek veriyorlar. Bu emeği çalarak piyasaya sürüyorlar. Yıllarca çalışıyor çabalıyor bir CD çıkarıyor ondan sonra onun korsanı 3 -5 saniyede bilgisayar hızıyla piyasaya sürebiliyor Hiçbir alın teri olmadan piyasaya sürüp kazanç elde ediyorlar" diye konuştu.

Kalpazanlığın korsan CD'den daha zor olduğunu söyleyen Kıraç ise, "İlk kez böyle bir olaya katılıyorum. Dünyada da büyük sıkıntılar var, çözümler üretiliyor. Para basmak daha kolay bence. Bunların kalpazandan hiçbir farkı yok. Kalpazanlar o işi yaparken daha stresle yapıyorlar, o biraz daha zordur. Korsanları alan insanların internetten indiren insanların gerçekten para çalmakla aynı olay olduğunun farkında olmaları gerekiyor. Burada sırf bizim emeğimiz yok. Birçok insan ekmek parasını buradan kazanıyor.100 kişi ekmek kazanıyor. Emniyet güçlerimizin bu konuda önlerinin açılmasından yanayım. Çalınan malın cezası çok düşük olursa insanlar bir daha çalacaklardır. Para basmakla yani kalpazanlara uygulanan ceza korsan satıcıları da uygulanırsa bu sorunun ortadan kalkacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Bu arada Emniyet Müdürü Kesmez, Kıraç'a 2 adet korsan CD'sini hediye etti.

KORSANLA MÜCADELEDE POLİSE SANATÇI DESTEĞİ
KORSANLA MÜCADELEDE POLİSE SANATÇI DESTEĞİ
KORSANLA MÜCADELEDE POLİSE SANATÇI DESTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 16:46:02
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 22:35:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?