4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Polise taş atan çocuklar el öptü

Adana'da, bölücü terör örgütü yandaşlarının organize ettiği korsan gösterilerde polise taş atan çocuklar, Vali İlhan Atış'ın elini öperek, özür dilediler.

Geçtiğimiz aylarda bölücü terör örgütü yandaşlarının organize ettiği korsan gösterilere katılıp, bu gösterilerde polise taş attıkları için pişman olduklarını söyleyerek, özür dileyen 16 çocuk, Adana Valisi İlhan Atış tarafından kabul edildi.

Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu Müdürü Bahri Bahadır ile birlikte Valiliğe gelen çocuklar, pişmanlıklarını dile getirerek, Atış'tan özür dilediler. Vali Atış, çocuklara kitap ve kırtasiye malzemeleri hediye ederken, çocuklar da yanlarında getirdikleri çeşitli hediyeleri Atış'a takdim ettiler.

Vali İlhan Atış, basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Adana'da "taş atan çocuklar" tabirinin artık geride kaldığını belirtti. "Artık bu tür davranışlarda bulunan çocuklarımız ve gençlerimiz yok" diyen Atış, şunları söyledi:
"Valiliğimizin gayretleri sonucunda, Milli Eğitim Müdürümüz, Emniyet Müdürümüz, okul müdürlerimiz ve polis arkadaşlarımızın karşılıklı anlayış içerisinde yaptıkları çalışmalar sonucunda bazı çocuklarımız, (ki bana göre çoğunluğu) Valiliğimizin iyi niyetini, sevecen niyetini anlamış bulunuyorlar. Kendileriyle birlikteyiz. Bu çocuklarımızdan okula gitmeyenlerin açık okullara, liselere gitmelerini sağlayacağız. Mesleki eğitim görmemiş çocuklar için şimdi talimat verdim, mesleki eğitim alacaklar, hem yevmiye verilecek hem de sigortalanacaklar. Hem de bu çocukların, kağıt toplayan çocuklar gibi, birlikte tiyatroya, sinemaya gitmelerini sağlayacağız. Yani yaşam kalitelerini yükseltmeye çağlışacağız."

Sevginin açamadığı kapı olmadığına inandıklarını vurgulayan Atış, "Umuyorum ki bu sonuç Adana için güzel olur. Biz birşeye inanıyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimize sevgi gösterildiğinde onların da bu ülkeyi yönetenleri, Adana'yı yönetenleri seveceklerini düşünüyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 23:32:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?