4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Polise taş atan çocuklardan özür

Adana'da bölücü terör örgütü yandaşlarının organize ettiği korsan gösterilerde polise taş atan çocuklar, yaptıklarından pişman olduklarını söyleyerek, Vali İlhan Atış'tan özür dilediler.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a İmralı Cezaevi'nde şiddet uygulandığı iddiasıyla örgüt yandaşı grup tarafından yaklaşık 4 ay önce bazı mahallelerde korsan gösteriler düzenlenmiş, bu gösterilerde çocuklar kullanılmıştı. Lastik yakıp caddeleri trafiğe kapatan çoğu çocuklardan oluşan göstericiler, polisleri ve araçları taş yağmuruna tutmuştu. Aradan geçen 4 ayda polise taş atan çocuklar, pişman olduklarını söylediler. Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu Müdürü Bahri Bahadır'ın odasında biraraya gelen çocuklar, bazı gurupların zorlaması ve vaatleriyle eylemlere katıldıklarını ve pişman olduklarını ifade ettiler.

Korsan gösterilerde ön saflarda yer alarak polise taş atan 17 yaşındaki Mevlüt Kutlu, 10 yıldır kağıt toplayarak aile bütçesine katkıda bulunduğunu, maddi imkansızlık nedeniyle okuyamadığını belirterek, "Korsan gösterilerde en ön saflarda polise taş attım. Ancak geçmiş geçmişte kaldı. Polise taş attığımız için yakalanıp paketleneceğimizi sandık. Ama polisler bizi aldı, karakola götürdü ve çay ısmarladı. Polislerden çok iyi muamele gördük. Bunları görünce polise taş attığıma bin pişman oldum" dedi.

Kutlu, Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu Müdürü Bahri Bahadır'ın kendilerine sahip çıktığını anlatarak, "Polise taş attığımız için çok pişmanız. Sayın valimizden de çok özür diliyoruz. Bundan sonra eylem olursa asla polise taş atmam. Çok büyük hata yapmışım. Ben ekmeğimin peşindeyim. Sayın valimizi ziyaret edip, elinden öpmek istiyorum" diye konuştu.

16 yaşındaki Emrah Nergiz ise, 4 ay önce polise taş attığını, ancak şimdi eylem yapılması halinde aynı şeyi tekrarlamayacağını ifade ederek, "Pişmanlık duyuyorum. O zaman sokaklarda eylem yapılıyordu. Ben de boştaydım gittim, eyleme katıldım. Ancak şimdi işim gücüm var, ekmeğimin peşindeyim. O zaman cahildim, şimdi olayların farkına vardım. Çok pişmanım. Polise asla taş atmam. Bundan sonra eyleme asla katılmam. Valimizden özür diliyor ve ellerinden öpüyorum" şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Bahri Bahadır ise, polise taş atan çocukların aslında pırıl pırıl insanlar olduğunu, onlar için mücadele ettiğini anlatarak, şunları söyledi: "Çocuklar çok pişman. Valimizin çağrısını haklı bulduklarını söylüyorlar. Sayın valimizden özür diliyor ve valimizin elinden öpmek istiyorlar. Çocuklar yaptıklarının yanlış olduğunu anladı. Bundan sonraki eylemlere kesinlikle katılmayacaklar. Ben onların her zaman yanındayım. Onlar pırıl pırıl insanlar. Onların meslek edinmesi ve geleceğe hazırlanması için uğraşıyorum. Çocuklar sayın valimizin yanına gidip özür dilemek istiyorlar."

iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 09:57:29
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 09:55:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?