3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Polisin vurduğu gençte felç riski!

Adana'da, polis tarafından vurularak ağır yaralanan A.Y.'nin tedavisi yoğun bakım ünitesinde devam ederken, oğlunun felç kalma olasılığının yüksek olduğunu belirten anne Nazmiye Y., polislerin tutuksuz yargılanmasının ne hakka ne de hukuka sığdığını söyledi.

Motosikleti çalınan polis memuru ve mesai arkadaşı tarafından "dur" ihtarına uymadığı gerekçesiyle sırtından vurulan A.Y. (14), Adana Numune Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisi'nde 4 gündür yaşam mücadelesi veriyor. A.Y.'nin, hayati tehlikeyi atlatsa bile felç kalma riski bulunduğu belirtiliyor.

A.Y.'nin ailesi, adliyeye sevk edilen polis memurlarının, Adana Valiliği'nin "Sabıkası yoktur. Motosikleti de çalmadığı anlaşılmıştır. Olayda motosikleti çalanlar diğer 2 kişidir" şeklindeki açıklamasına rağmen tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Anne Nazmiye Y., oğlu Ferhat Y. ve akrabaları ile birlikte İnsan Hakları Derneği Adana Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, oğlunun hırsız olmadığı halde, hırsızmış gibi polis tarafından vurulmasının adalete sığmadığını belirterek, "Oğlum varsayalım ki hırsızlık yaptı. Polisin oğlumu vurması mı lazımdı? Polisin oğlumu yakalayıp ifadesini alması ve adliyeye sevk etmesi lazımdı. Oğlum 4 gündür polisin hırsına yenik düşmesinden dolayı hastanede hayat mücadelesi veriyor. Oğlum kurtulsa bile doktorun söylediğine göre kurşunun omuriliğe zarar vermesinden dolayı felç kalacak" dedi.

Oğlunun hırsız olmadığı anlaşılmasına rağmen, polis memurlarının tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasının ne hakka ne de hukuka sığdığını ifade eden Nazmiye Y., şunları kaydetti:

"Çocuk yaşta, henüz ömrünün baharında olan oğlum, polis kurşunuyla 4 gündür hayat mücadelesi veriyor. Bunun sebebi polisler ise elini kolunu sallayarak geziyor. Bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Oğlumu vuranlar cezasını mutlaka çekecek."

A.Y.'nin ağabeyi Ferhat Y. ise, kardeşinin polis tarafından öldürme kastıyla vurulduğunu iddia ederek, "Polis kardeşimi yakalamak isteseydi vurduktan sonra kaçmazdı. Öldürmek için ateş açtığı için kaçtı. Üstelik havaya ateş açma süsü vermek için 2 el de havaya ateş açtı. Kardeşim hastanede ölüm kalım mücadelesi veriyor. Bu davanın peşini bırakmayacağız" diye konuştu.

İHD Adana Şube Başkanı Ethem Açıkalın ise, Adana Valiliği'nin olaydan hemen sonra A.Y.'nin sabıkası olduğu yönünde, 2 gün sonra da sabıkası olmadığı ve motosikleti çalmadığı yönünde yaptığı açıklamaların çok manidar olduğunu ileri sürerek, "Polisler Şakirpaşa bölgesinde görevli olmadığı halde olaya müdahale etmişlerdir. Bu çok büyük bir skandaldır. Üstelik polis görgü tanığının ifadesine göre çocuğun arkasından değil, çok yakınından ateş etmiştir" dedi.

DTP Bingöl Milletvekili Nezir Karataş da, Türkiye'de son 2 aydır işkence ve polis tarafından vatandaşların vurulması olaylarında artış yaşandığını öne sürerek, en son A.Y.'nin vurularak ailesinin perişan edildiğini, bunlara bir an önce son verilmesi gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 14:26:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?