4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Polisten anlamlı hediye

Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği'nde görevli 2 polis memuru, internet kafeye annesinin terliğiyle geldiği için arkadaşlarının dalga geçtiğine tanık oldukları çocuğa bayramlık spor ayakkabı hediye etti.

Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği, Ramazan Bayramı öncesi tespit ettiği 260 fakir çocuğa bayramlık ayakkabı hediye etti. Meydan ve Hanedan Mahallesi'ndeki fakir ve kimsesiz çocuklara bayramlık ayakkabı götüren polis memuru Hacı Dölek ile Hidayet Mızrak, bir adres sormak için girdikleri internet kafede tanık oldukları olay karşısında duygulu anlar yaşadı.

Annesinin terliğiyle internet kafeye gelen 14 yaşındaki Eser Bıyık, arkadaşları tarafından alay konusu olunca gözyaşlarını tutamadı. Bunu gören polisler, Bıyık'a ayakkabı alarak yardım etmek istedi. Birisinin babası çiftçi, diğerininki ise işçi olan polis memurları, bir mağazaya götürdükleri Eser Bıyık'a beğendiği spor ayakkabıyı hediye etti.

Babasının işsiz olan ve bu yüzden ayakkabısı olmayan Eser, polislerin kendisine ayakkabı olmasıyla çok mutlu oldu. Yaşadığı olayı utancından anlatamayan Eser Bıyık, "Babamdan bayramlık istemedim. Ben böyle şeyleri sevmiyorum" dedi.

Baba Murat Bıyık (40) ise önceleri seyyar olarak tatlıcılık yaptığını, şimdi ise iş bulduğu zaman günlüğü 30 TL'ye tatlıcının yanında çalıştığını belirterek, "Türkiye'nin hali malum. İş yok, bu nedenle ben de sağlam bir iş bulamıyorum. Mesleğim var ama para kazandırmıyor. Tatlıcılık yapıyorum. 3 çocuğum var ama geçinemiyoruz. Okullar açılacak ama çocuklara ayakkabı dahi alamadım" dedi.

Oğlunun ayakkabısı olmadığı için annesinin terliğini giydiğini ve arkadaşlarının dalga geçtiğini polislerden öğrendiğini söyleyen Murat Bıyık, "Doğrudur, para olmadığı için çocuklara alamıyoruz. Hatta biz çocuklarla hanımlarla ayrı ayrı yaşıyoruz. Çünkü ev kirası çok pahalı. Herkes senelik istiyor. Bu nedenle ev kiralayamadım. Şu an annemlerde kalıyorum. Çocuklarla hanım da kaynımda kalıyor" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2009 Pazar 11:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?