3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Polisten avukata dayak iddiası!

Adana Adliyesi'nde biri kadın biri erkek iki avukatın polisler tarafından darp edildiği iddia edildi.

Adana Barosu Başkanı İbrahim Gazioğlu, baroda yaptığı basın toplantısında iki avukat arkadaşının polisler tarafından darp edildiğini ileri sürdü.

6 Mayıs 2008 günü adliyede vahim bir olay yaşandığını belirten Gazioğlu, "Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmadan çıkan meslektaşlarımız Emir Başeski ve CMK'dan görevli İlknur Önel Çiçek, müvekkillerinin polis tarafından adliye polis noktasına götürülürken dövüldüklerini görünce müdahale ederek, bu durumu önlemeye çalışmaları üzerine narkotik büroda bulunan ve adliyede görevli polislerin saldırısına maruz kalmışlardır" dedi.

Gazioğlu, avukat İlknur Önal Çiçek'in kolundan tutularak sürüklenip dışarı atıldığını, Emir Başeski'nin ise tartaklanarak dışarı çıkartıldığını savunarak olayın bazı meslektaşlar tarafından da görüldüğünü, bunun üzerine tanık avukatlarla birlikte tutanak hazırlanarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını vurguladı.

Bu arada, Adana Emniyet Müdürlüğü'nün de "polisi hedef gösterme, iftira ve hakaret" suçlamasıyla avukatlar hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 16:00:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?