4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Polisten fakir çocuklara ayakkabı

Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği, Ramazan Bayramı öncesi tespit ettiği 260 fakir çocuğa bayramlık ayakkabı hediye etti.

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Ramazan Bayramı öncesi öksüz, yetim ve fakir çocukları unutmadı. Adana Emniyet Müdürlüğü'nün talimatıyla Toplum Destekli Büro Amirliği, 10 personel ve 50 motorize ekiple mahalle mahalle dolaşarak çocuklara bayramlık dağıtıp sevindirdi.

Motorize ekipler, motosikletin sandığına koydukları ayakkabıları önceden belirlenen fakir ve kimsesiz çocuklara götürerek kendi elleriyle giydirdi. Kapıyı açtıklarında karşısında polisi gören vatandaşların kısa süreli şaşkınlığı,
çocuklarına verilen bayramlık ayakkabı ile sevince dönüştü.

"ANNEANNESİ ÇAYCILIK YAPARAK TORUNUNA BAKIYOR"

Toplum destekli polislerin çantasında getirdiği spor ayakkabılarından biri de babası ve annesi 3 yıl önce ayrılan ve anneannesi Raife Baklaç'ın (60) yanında kalan 9 yaşındaki Filiz Kaya'ya verildi. Merkez Seyhan ilçesindeki evinin kapısını çalan polisleri karşısında görünce önce biraz şaşıran Baklaç, çocuklara bayramlık ayakkabı dağıtıldığını öğrenince duygulandı. Polis memurları, getirdikleri ayakkabıyı minik Filiz'e elleriyle giydirdi. Sevince boğulan Filiz Kaya, bayramlığının olmadığını belirterek polis amcalarına teşekkür etti.

Bir okulda çaycılık yaparak torununa bakan Raife nine ise, "Benim öz kızım kendi çocuğuna bakmadı. 3 yıl önce eşiyle ayrılıp başka biriyle evlenerek İstanbul'a gitti. İlk kocasının da maddi durumu iyi olmadığı için torunumu ona bırakamadım. Ben çaycılık yaparak torunuma bakıyorum" dedi.

Torununun çocuk olduğu için arkadaşlarında gördüğü her şeyi istediğini ancak çaycılıktan aldığı paranın bunları almaya yetmediğine dikkat çeken Baklaç, "Torunumu çok büyük zorluklar altında yetiştiriyorum. Birini alsam diğerini alamıyorum. Bize öğretmenler bakıyor. Yine bayram nedeniyle bir pantolon almışlar. Onu sevindiriyorlar Allah razı olsun. Polislerimiz de yardımcı oldu. Torunum ayakkabıyı görünce çok sevindi" diye konuştu.

Polisler, yeni ayakkabılarını giyen Filiz Kaya'yı motosikletle okul bahçesinde gezdirdi. Çok mutlu olan Filiz Kaya, annesi ve babasını çok sevdiğini, çok özlediğini ancak bayramda görmek istemediğini söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 11:16:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?