4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Polisten havai fişek operasyonu

ADANA'DA HAVAİ FİŞEK OPERASYONU

Adana'da PKK sempatizanlarının korsan gösterilerde havai fişek kullanması üzerine bazı işyerlerine polis tarafından baskın düzenlenerek, havai fişeklere ve patlayıcı maddelere el kondu.

Türkiye genelinde son 2 haftada PKK sempatizanlarının teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın İmralı Cezaevi'ndeki koşullarını bahane ederek eylem yapması ve eylemde havai fişek kullanması polisi harekete geçirdi. Aynı tarz eylemlerin Adana'da da yapılmasıyla birlikte Adana Emniyet Müdürlüğü Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü 11 noktada havai fişek operasyonu düzenledi. Emniyet Müdürlüğü, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 174. maddesi gereğince Adana Cumhuriyet Savcılığı'ndan aldığı özel izinle işyerlerine sabah saatlerinde

havai fişek baskını düzenledi. TCK'nın 174. yani "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi" maddesi uyarınca, havai fişek ve patlayıcı madde satan işyerlerinin "yetkili makamlardan gerekli izni almaksızın, patlayıcı, yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer, radyoaktif, kimyasal, biyolojik maddeyi imal, ithal veya ihraç ettiği, ülke içinde bir yerden diğer bir yere naklettiği, muhafaza ettiği, sattığı, satın aldığı veya işlediği" gerekçesiyle işyerlerine baskın düzenlendi.

Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli yaklaşık 10 ekibin görev aldığı baskınlarda bir polis memuru baskın yapılan işyerinin kapısında uzun namlulu silahla güvenliği sağlarken, diğer polisler işyerinde havai fişek ve patlayıcı madde araması yaptı. Arama sırasında polisler savcılıktan aldıkları arama iznini de işyeri sahiplerine gösterdi. Yapılan aramada ele geçirilen havai fişek ve patlayıcılara el konuldu. Bir işyeri sahibi bazı patlayıcıları vermek istemeyerek, patlayıcının zararlı olmadığını göstermek için patlayıcıyı yaktı. Ancak polisler bütün patlayıcı maddelerin izinsiz satılmasının yasak olduğunu belirterek, iş yerindeki patlayıcı maddelere el koydu. Daha sonra ekipler başka bir işyerine baskın düzenleyerek, patlayıcı maddelere el koydu. Burada yapılan aramada çok sayıda havai fişek ve patlayıcı madde ele geçirildi. Yaklaşık 20 poşet patlayıcı madde polis aracına yüklenerek emniyete götürüldü.

TCK'nın 174. maddesi gereği izinsiz havai fişek ve patlayıcı madde satma ve bulundurmaya üç yıldan sekiz yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası verilirken, işyerinde patlayıcı madde bulunduran kişilerin adliyeye sevk edileceği bildirildi. Ayrıca kanuna göre önemsiz tür ve miktarda patlayıcı maddeyi satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi hakkında, bir yıla kadar hapis cezası istenilebileceği uyarısı yapıldı.

ADANA'DA HAVAİ FİŞEK OPERASYONU
ADANA'DA HAVAİ FİŞEK OPERASYONU
ADANA'DA HAVAİ FİŞEK OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 13:41:04
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 17:49:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?